Van der Mark aan de slag met 3PL Dynamics WMS van Boltrics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van der Mark aan de slag met 3PL Dynamics WMS van Boltrics

Van der Mark Transport is continu bezig met het verder ontwikkelen van de organisatie. Met een moderne vloot van vrachtwagens, innovatieve communicatieapparatuur en andere hightech hulpmiddelen levert VDM Transport sinds jaar en dag volledige service aan haar klanten. Van warehousing naar transport, naar financial services. Om deze trend door te zetten werd onlangs geïnvesteerd in 3PL Dynamics WMS van Boltrics.

Van der Mark Transport, een familiebedrijf pur sang, hecht ouderwets waarde aan service. Dit komt terug in de bedrijfsvoering: dichtbij de klant, persoonlijk en nakomen wat er beloofd wordt. Met een sterk team en de nieuwste techniek lukt het ze keer op keer deze belofte waar te maken.  Toch merkte Van der Mark dat het vorige Warehouse Management Systeem niet meer voldeed aan de hoge eisen die het logistiek bedrijf zichzelf oplegt. Mede door het feit dat innovaties in IT elkaar steeds sneller opvolgen en opdrachtgevers verwachten dat daar zonder moeite aan voldaan kan worden. Een belangrijke eis had daarom betrekking tot data-integratie vanuit andere systemen. Het WMS van Boltrics, gebaseerd op Microsoft Dynamics, voldoet hier wel aan. Met DataHub, een platform voor het organiseren, beheren, delen, samenwerken en verwerken van gegevens,  is er een EDI-interface ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk geworden om gegevens automatisch te laten verwerken in het eigen systeem én dat van klanten. Zo sluit het boekhoudsysteem vanaf nu nauw aan op de logistieke processen in het warenhuis. Daarnaast is het voor Van der Heijden een koud kunstje geworden om data uit het WMS eenvoudig te transformeren naar realtime dashboards en rapportages met Power BI. Zo kunnen ze heel eenvoudig zien wat de marge per opslag is, en op basis van trendlijnen een prognose maken welke activiteiten ze de komende periode kunnen verwachten.

Simon van der Mark: “Binnen deze sector moet je meegaan met de tijd en in de praktijk leidt dat tot automatisering. Hierbij is het noodzakelijk dat de kwaliteit van de dienstverlening niet in het geding komt. Processen moeten hierom nauw op elkaar aansluiten en met het WMS van Boltrics is dit gelukkig goed haalbaar. Daarnaast is het WMS van Boltrics in hybride vorm beschikbaar. Dat geeft ons de mogelijkheid om de oplossing eerst in Microsofts’ Cloud-omgeving onder te brengen, en op termijn wanneer dat wenselijk is om te zetten naar een on-premise installatie. Zo geeft Boltrics ons ook de tijd en ruimte om alles te optimaliseren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer