Vandaag handhavingsdag Brabantse milieuzones • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vandaag handhavingsdag Brabantse milieuzones

Let vandaag even goed op met welke truck u Brabantse milieuzones binnenrijdt. Er vindt vandaag namelijk een handhavingsdag milieuzonering plaats in de steden Eindhoven, Tilburg, Breda en s-Hertogenbosch.

Breda krijgt Topinstituut LogistiekIn deze steden is in 2007 een milieuzone ingesteld. Medewerkers van de afdeling Stadstoezicht controleren vandaag uitgebreid of vrachtwagens in de Bredase binnenstad voldoen aan de criteria die voor de milieuzone gesteld zijn. Het gaat om een extra actie naast de controles die doorlopend plaatsvinden.

Wethouder Willems: “In de centra van die steden mogen alleen nog schone vrachtwagens rijden. Een evaluatie van de milieuzones, die in opdracht van VROM en Senter Novem is gehouden, laat zien dat een milieuzone een bijzonder effectief middel is om in stadscentra de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar het betekent wel dat we goed moeten controleren of de vrachtwagens die daar rijden ook echt aan de eisen voldoen of een ontheffing hebben.”
Eigenaren van vrachtautos die incidenteel in het stadscentrum komen of die op basis van uitzonderlijke omstandigheden niet aan de toelatingscriteria kunnen voldoen kunnen een ontheffing krijgen. Alle overige eigenaren moeten aan de criteria voldoen. Op overtreding staat een boete van
150 euro

Milieuzone_bordenOngeveer gelijktijdig wordt het huidige verkeersbord voor de milieuzone vervangen door een verkeersbord dat officieel in de wetgeving is opgenomen. Alle gemeenten met een milieuzone passen hun verkeersborden aan zodat er op dit vlak uniformiteit ontstaat. Het is de bedoeling dat alle borden met ingang van 1 juli vervangen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer