VARO verstevigt greep op Nederlandse brandstofretail • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VARO verstevigt greep op Nederlandse brandstofretail

 VARO Energy heeft overeenstemming bereikt tot overname van 100 procent van de aandelen in United Fuel Group (UFG), de holding maatschappij van Diesel Oil Company (DOC) en Private label Oil Company (POC). Met deze transactie voegt VARO 22 tankstations in het oosten van Nederland toe aan haar huidige retailnetwerk, daarnaast omvat de overname ook de handels- en smeermiddelenactiviteiten.

Na de acquisitie van de Brand Oil en amiGo netwerken eerder dit jaar, breidt VARO hiermee haar  retailactiviteiten verder uit in Nederland tot meer dan 140 tankstations. Tegelijkertijd versterkt de onderneming haar positie op het vlak van handelsactiviteiten rond haar tank terminal netwerk in het oosten van het land.

VARO CEO Roger Brown: “Met deze transactie verstevigen we onze positie binnen het retail segment hetgeen in lijn is met onze strategie om verder te groeien als een geïntegreerd logistiek dienstverlener in Noordwest-Europa. Dit past in onze strategie om de propositie naar onze klanten voortdurend te verbeteren.”

UFG directeuren Leon Derksen en Harald Kirkskothen verklaarden: “In een steeds veranderende markt als deze waarin wij actief zijn, zijn we heel tevreden met deze transactie om de positie van ons bedrijf te behouden en verder uit te breiden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat VARO de onderneming naar een volgend niveau zal brengen.”

Naar verwachting zal de transactie begin juli 2017 zijn afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer