Ga naar hoofdinhoud

Veertig 12-tons Volvo FL-bakwagens voor GVT

Gebr. Versteijnen Transport & Logistics uit Tilburg, ook wel bekend als GVT, heeft onlangs veertig Volvo FL’s in ontvangst genomen. De 12-tons bakwagens met 210 pk en I-Sync versnellingsbak worden ingezet voor distributie binnen de Benelux. Vooral de positieve ervaringen van chauffeurs, het gunstige verbruik, de veilige cabine en de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding waren voor GVT redenen voor de Volvo FL te kiezen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Groep.

De Volvo FL 12-tons versie van Gebr. Versteijnen Transport & Logistics (GVT) beschikt over een lichte en zuinige 4-cilinder D5-motor met 210 pk en een gesloten laadbak van ECF. De Volvo FL is voorzien van een I-Sync-versnellingsbak.

Volvo FL GVT_1_lowresWil Versteijnen, directeur van GVT is enthousiast over de nieuwe trucks: “De Volvo FL 12-tons truck heeft een gunstig verbruik. Ook de prijs-kwaliteit verhouding spreekt ons aan. Door de lage instap en de prettige I-Sync versnellingsbak wordt de truck erg goed ontvangen door onze chauffeurs. Bovendien is het een veilige truck met een goed zichtveld en een zeer beperkte dode hoek.”

De Volvo FL beschikt over een veiligheidscabine van Volvo Trucks. Deze cabine is voorzien van diverse extra versterkingen en heeft uitvoerige botstesten, barrièretesten en frontale impacttesten ondergaan. Al deze Zweedse testen zijn strenger dan de Europese norm voorschrijft. Hiermee heeft de Volvo FL de meest robuuste cabine in zijn klasse. Bovendien is de truck uitgerust met een reeks veiligheidsvoorzieningen die de chauffeur beschermen als er zich toch een ongeval voordoet.  Ook is de Volvo FL nu standaard voorzien van het noodremsysteem Forward Collision Warning om kop-staart-botsingen te voorkomen.

De FL-trucks werden vanuit het nieuwe BAS Experience aflevercentrum in Veghel door GVT in ontvangst genomen. Hier werden de trucks opgebouwd en chauffeurs tegelijkertijd geïnstrueerd over hun nieuwe voertuig. De goede relatie Volvo FL GVT_2_lowresmet Volvo Trucks-dealer BAS Groep was voor GVT nog een reden om opnieuw voor Volvo te kiezen. “Wij hebben al jaren nauw contact met BAS Groep. Zij onderhouden onze voertuigen en adviseren waar nodig. Wij kijken ernaar uit om deze prettige samenwerking in de komende jaren te continueren.”

GVT levert duurzame, optimale en inventieve logistieke diensten. De transporttak van GVT is specialist op het gebied van Benelux distributie. Deelzendingen, maar ook volle trucks worden binnen 24 uur op elk gewenst tijdstip op elke gewenste bestemming binnen Nederland, België en Luxemburg afgeleverd. GVT heeft een eigen efficiënt palletdistributienetwerk, waarbij voor kleinere zendingen gebruik gemaakt wordt van crossdock-centra op strategische locaties in Nederland en België. Het netwerk ondersteunt onder andere tijdsleveringen, persoonlijke overdrachtsleveringen, binnenstedelijke distributie, laad- en losklepleveringen en zogenaamde eerste verdiepingsleveringen. Vanaf het crossdock-center in Tilburg vertrekken dagelijks meer dan 150 trucks naar bestemmingen in de gehele Benelux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer