‘Veetransport niet langer dan 8 uur’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Veetransport niet langer dan 8 uur’

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil het transport van slachtvee beperken en ook inkorten. Voor een veetransport zou maximaal 8 uur mogen staan. Dat schrijft Schouten in haar visie op het dierenwelzijn in Nederland.

Nu is het nog zo dat koeien, varkens, schapen en kippen soms tot wel 24 uur in een vrachtwagen zitten om naar een slachterij in bijvoorbeeld Oost-Europa te worden vervoerd.

“Waar mogelijk moeten we zo kort mogelijke transporten hebben”, aldus Schouten. “Ook al is het slachtvee, dan gaat het er nog om het ongemak en ongerief van deze dieren zoveel mogelijk te beperken. Werelddierendag is een goede aanleiding om stil te staan bij het welzijn van onze dieren. Op het gebied van dierenwelzijn doet Nederland het goed, maar er blijven aandachtspunten. Iedereen die een dier onder zijn hoede heeft, een eigenaar, een fokker of een transporteur, is op dat moment verantwoordelijk voor het welzijn van het dier. Alleen met dat besef kan het welzijn van dieren verder verbeterd worden. Samen met de houders, sectororganisaties, ketenpartijen en dierenwelzijnsorganisaties werken we hier hard aan.”

Schouten is voor het slagen van haar plannen overigens wel afhankelijk van steun van de Europese Commissie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer