Ga naar hoofdinhoud

UPDATE: Mainfreight: ‘Wij willen wel praten over CAO’

Logistiek dienstverlener Mainfreight wordt er door de FNV van beschuldigd de CAO niet correct toe te passen. Overleg met de directie is tot op heden op niets uitgelopen. UPDATE: Mainfreight zegt wel te willen praten, maar dan met de OR en eigen medewerkers.

Dat meldt FNV in een nieuwsbrief aan de werknemers van Mainfreight. FNV zegt op 22 september jl. met de directie van Mainfreight aan tafel te hebben gezeten over de correcte toepassing van de CAO. De directie zou echter FNV niet de juiste gesprekpartner vinden voor dat onderwerp, maar de ondernemingsraad. Volgens FNV zat tijdens het laatste overleg een deel van de OR juist aan de werkgeverszijde mee te praten.

Vanwege de houding van de Mainfreight-directie is de FNV-delegatie bij het laatste gesprek weggelopen. Een lid van de OR meldde TTM.nl dat een staking tot de mogelijkheden behoort, maar dat wordt door FNV zelf als ‘laatste redmiddel’ betitelt. De kadergroep van FNV beraadt zich nu op de volgende stappen.

Mainfreight zegt in een reactie aan TTM.nl dat de ophef is ontstaan door een ‘communicatiemisverstand’. “Er is zeker geen sprake van dat wij niet het gesprek willen aangaan over het al dan niet naleven van de CAO. Wij blijven ook zeker in gesprek, maar dan wel met de ondernemingsraad en onze ‘teammembers’. Het klopt dat wij vinden dat vakbond FNV over dit onderwerp niet de eerst aangewezen gesprekspartner is. Dat zijn volgens ons de OR en onze medewerkers”, aldus een woordvoerder van Mainfreight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer