Ga naar hoofdinhoud

Verkoop Mammoet kan miljard euro opleveren

Volgens anonieme bronnen uit de bancaire sector zijn de Amerikaanse private-equityhuizen Apollo Global Management en Platinum Equity twee van de bieders op het Nederlandse zwaartransportbedrijf Mammoet. De verkoop zou een miljard euro kunnen opleveren, schrijft het FD.

Apollo heeft al een bedrijf in deze sector, terwijl Mammoet momenteel de onbetwiste wereldleider is. Andere investeringsmaatschappijen overwegen ook een bod uit te brengen. De Belgische kandidaat Sarens lijkt echter geen interesse te hebben, ondanks dat ze wereldwijd de nummer twee zijn. De verkoop van Mammoet kan naar schatting 1 miljard euro opleveren. Mammoet heeft expertise in het lichten van de gezonken Russische onderzeeër Koersk en het transporteren van windmolens en zware onderdelen voor de olie- en gasindustrie. In 2021 had het bedrijf meer dan zesduizend werknemers en een omzet van 1,3 miljard euro. De winstgevendheid van Mammoet fluctueerde de afgelopen jaren. Mammoet is eigendom van SHV, het investeringsbedrijf van de familie Fentener van Vlissingen, dat zich wil concentreren op andere activiteiten. Bieders hebben tot komende donderdag om hun niet-bindende biedingen in te dienen.

Bron: FD

Eén reactie op “Verkoop Mammoet kan miljard euro opleveren

  • Stickie

    Sarens zou ook nooit Mammoet kunnen overnemen daar gaat vast Europa of wie dan ook niet mee akkoord. Dan krijgen ze een te groot marktaandeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer