Verplicht ADR-pictogram voor lithiumbatterijen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Verplicht ADR-pictogram voor lithiumbatterijen

ADR-vervoer moet voldoen aan een hoop regels, en de verandering in brandstoffen voor voertuigen is een van de zaken waar deze sector mee om moet gaan. Vanaf eind dit jaar moet transport van lithiumbatterijen geïdentificeerd worden. Brady biedt nu nieuwe, conforme vrachtwagenpictogrammen voor lithiumbatterijen aan, plus gemakkelijk aan te brengen verpakkingslabels die werknemers en hulpverleners waarschuwen voor verpakkingen met zeer ontvlambare lithiumbatterijen die moeilijk te blussen zijn.

Wanneer een lithium-ionbatterij beschadigd raakt, kan een kortsluiting ontstaan die het zeer reactieve lithium in de batterij kan doen ontbranden en brand kan veroorzaken. Bij oververhitting kunnen lithium-ionbatterijen zelfs ontploffen. Daarom moet vanaf 31 december 2018 het transport van lithiumbatterijen met UN-nummers 3090, 3091, 3480 en 3481 geïdentificeerd worden met voorgeschreven verpakkingslabels en een ADR-pictogram klasse 9A op vrachtwagens.

Brady biedt het ADR-pictogram klasse 9A voor lithiumbatterijen voor vrachtwagens aan op betrouwbare materialen die jarenlang meegaan bij buitengebruik. Het ruitvormige waarschuwingspictogram voor lithiumbatterijen is verkrijgbaar met een zelfklevende, magnetische of verharde achterkant voor verschillende types vrachtwagens. Het pictogram verhoogt niet alleen de conformiteit, het waarschuwt chauffeurs en hulpverleners ook voor de risico’s in geval van brand. Brady biedt ook de 15 andere ADR-pictogrammen aan voor optimale conformiteit.

Brady’s verpakkingslabels voor lithiumbatterijen zijn gemakkelijk aan te brengen en conform de regelgeving. Zoals voorgeschreven moeten het juiste UN-nummer van de batterij, uw telefoonnummer en aanvullende informatie vermeld worden op het label. Dit kan Brady voor u doen volgens uw specificaties of bedrijven kunnen hun label zelf ter plaatse printen met een Brady-printer.

Betrouwbare en gemakkelijk aan te brengen pictogrammen en labels voor lithiumbatterijen zijn verkrijgbaar via de Brady-website. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer