Ga naar hoofdinhoud

‘Verplichte dodehoekassistent op elke truck’

Een dodehoekassistent zou op elke vrachtwagen verplicht moeten zijn. Dat vinden diverse belangengroeperingen in Duitsland. De politiek heeft er wel oren naar.

Afgelopen week vielen er alleen in Noord-Duitsland al drie doden door dodehoekongevallen. Al langer gaan er in Duitsland stemmen op om niet alleen noodremsystemen te verplichten op nieuwe trucks, maar ook dodehoekassistenten. Het Gesamtverbandes Verkehrsgewerbe Niedersachsen wil bij monde van directeur Benjamin Sokolovic best nog eens uitleggen waarom. “Er is in Duitsland euforie over de verplichting van een noodremsysteem, maar als het de regering ernst is met de verkeersveiligheid, moet een dodehoekassistent ook verplicht zijn.”

De SPD en de Grünen in Hamburg zijn het helemaal met Sokolovic eens. Vertegenwoordigers uit de gemeenteraad willen het onderwerp op de agenda zetten bij de verkeersministers van alle Duitse deelstaten. Binnenkort is er een vergadering van al die ministers en het goede nieuws is dat Hamburg daar voorzitter is.

Volgens Sokolovic is een verplichting noodzakelijk, omdat transportbedrijven niet allemaal vrijwillig een dodehoekassistent monteren. “Dat kost geld en de marges zijn maar dun, dus wordt er niet vrijwillig in geïnvesteerd”, zegt hij.

Bron: Verkehrsrundschau

Eén reactie op “‘Verplichte dodehoekassistent op elke truck’

  • Ron

    Nog meer innovaties die niet werken?
    Juist afgestelde spiegels, vrije en schone ramen, en een professionele chauffeur zou afdoende moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer