Ga naar hoofdinhoud

‘Verrijking bij top CBR’

De top van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kreeg vorig jaar een flinke loonsverhoging, terwijl het personeel vaak moest inleveren. Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van een eigen onderzoek.

CBR hoofdkantoorDe directeur productie van het CBR kreeg vorig jaar een loonsverhoging van ruim zeventien procent, tot ruim 271 duizend euro per jaar. In 2005 verdiende de algemeen directeur nog 225 duizend euro, terwijl dit vorig jaar ruim 448 duizend euro was.

In 2008 kreeg hij nog bijna 439 duizend euro. Een ontslagen financieel directeur kreeg bij een vertrekregeling 187 duizend euro mee.

SP-fractievoorzitter Emile Roemer, die het CBR al jarenlang kritisch volgt, noemt de salarisverhoging van de directie ‘heel erg’. “De minister moet nu echt ingrijpen en het heft helemaal in handen nemen”, stelt Roemer.

Ook FNV Bodgenoten is niet te spreken over de zaak. Het CBR leed volgens FNV vorig jaar bovendien een verlies van zes miljoen euro.

Een CBR-woordvoerder noemt de directie ‘een andere categorie medewerkers’. Afspraken ‘op dat niveau’ zijn volgens de zegsman niet te vergelijken met cao-onderhandelingen van overige werknemers.

Het bureau laat weten dat de directie binnenkort vervangen wordt door mensen die niet meer gaan verdienen dan de Balkenendenorm. De voorzitter van de ondernemingsraad kon niet reageren omdat hij een spreekverbod heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer