Ga naar hoofdinhoud

Verwarde man steelt met gemak defensietruck

Het ministerie van Defensie staat het schaamrood op de anders zo groengeverfde kaken nadat een ‘verwarde blanke man’ afgelopen maandag met groot gemak een vrachtwagen van de militaire basis Oirschot heeft gestolen voor joyriding in de stad Eindhoven. De man is later aangehouden, zo meldde minister van Defensie Hennis woensdag in de Tweede Kamer.

De 21-jarige man uit Veldhoven had uit een rugzak van oefenende militairen een toegangspas tot de militaire basis plus een universele sleutel van een Scania gestolen. Daarna is hij naar de basis gegaan en heeft de truck meegenomen. Daarbij is de poort geramd. Tijdens de rit in de stad heeft hij andere geparkeerde wagens beschadigd.

“De zaak heeft niks met jihadisten of terrorisme te maken”, benadrukte Hennis. De man zit nog in hechtenis. Het onderzoek van de marechaussee loopt. De minister lichtte de Kamer in over het gebeuren tijdens een debat over een ander incident op vliegbasis Volkel. Daar werd in mei een veroordeelde Syriëganger aangehouden. De bataljonscommandant heeft tuchtrechtelijk onderzoek gelast.

Het ministerie doet over de hele zaak nogal luchthartig, en de woorden van Hennis dat de kwestie niets met jihadisten of terrorisme te maken heeft is natuurlijk niet waar. Dit gat in de beveiliging van defensie is nu ook opgemerkt door kwaadwillenden, waarvan bekend is dat ze maar wat graag gebruik maken van vrachtwagens om onverwacht het trottoir op te rijden…

2 reacties op “Verwarde man steelt met gemak defensietruck

  • Jan

    Hennis doet overal luchtig over zolang het haar niet raakt net als de rest van de Ministers

  • ach ja sneu dat de man verward is maar weet kennelijk hoe hij een truck kan rijden in verwarden toestand maar goed .betere zorg voor kansarme Verwarden en dropouts in de maatschappij in nederland had dit mischien voorkomen dat stelen van een truck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer