VIDEO – Belgen handhaven fors op cabinekamperen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Belgen handhaven fors op cabinekamperen

1800 euro boete voor de Roemeense chauffeur Raul. Hij pint het glimlachend, met de creditcard van zijn werkgever. De Belgische arbeidsinspectie handhaaft samen met de politie fors op overtreding van het verbod op cabinekamperen.

De wekelijkse rust van 45 uur mag niet meer in de cabine worden doorgebracht. Die regel hadden de Belgen al langer, maar afgelopen week nam de Europese Commissie hem mee in het ‘Mobility Package’.

Tijdens de controle in Zeebrugge bleken 46 van de 120 gecontroleerde Roemeense chauffeurs in overtreding. Zij begrijpen zelf niet waarom ze in overtreding zijn. Raul slaapt graag in de cabine, ook omdat hij dan zijn dagvergoeding van 60 euro in de zak houdt. “Ik slaap in de cabine, ik heb alle comfort”, vertelt hij.

Bij de controle bleek overigens ook dat vijf trucks emulatoren hadden om AdBlue-gebruik te ontlopen. Die trucks zijn in beslag genomen, tot de maskerende software verwijderd is.


Eén reactie op “VIDEO – Belgen handhaven fors op cabinekamperen

  • Taeko

    Zit al jaren niet meer achter het stuur maar vond het zelf ook heerlijk om in mijn cabine te slapen.. Regels bedacht door ambtenaren, voor ambtenaren verder niets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer