Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Broshuis ontwikkelt vlinderklep voor trein- en tramtransport

Trailerfabrikant Broshuis toont zich weer eens van zijn innovatieve kant met een SL 100-tonner speciaal geschikt voor het vervoeren van treinen en trams. Dit gebeurt met een zogeheten vlinderklep.

Het vervoeren van tram- en treinstellen, waaronder het laden en lossen van deze delicate machines, is een specialistisch vak. Om dit veilig en eenvoudig te doen, wordt er gebruik gemaakt van de vlinderklep.

Deze klep ziet er op het eerste oog misschien wat bijzonder uit. Volledig uitgeklapt wordt de functionaliteit duidelijk. Na het viervoudig uitklappen van de klep kan met losse raildelen de klep op de gewenste lengte gebracht worden om de hellingshoek zo klein mogelijk te maken.

Voor Westdijk Exceptioneel Transport uit Alphen aan de Rijn (NL) heeft Broshuis deze vlinderoprijklep opgebouwd op een 2+5 SL 100-Tonner. Deze oplegger uit de Range 100-Tonners van Broshuis is dubbel uitschuifbaar en voorzien van twee spoormaatbreedtes.

Dankzij de onafhankelijke wielophanging is de oplegger de laagste en lichtste in zijn soort. Dit in combinatie met de, in de meeste EU-landen, toegestane 12 ton aslast maakt het de meest geschikte oplegger voor dit soort transporten.

Daar waar andere vervoerders de tram- en treinstellen vervoeren op modules of dieplader dolly combinaties kan Westdijk exceptioneel transport het nu op een 2+5-assige SL-100-Tonner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer