VIDEO - DAF jubileert met limited edition XF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – DAF jubileert met limited edition XF

In 2018 is het 90 jaar gelden dat Hub van Doorne de basis van DAF legde. Om dat te herdenken heeft DAF Trucks een speciale editie van de XF gecreëerd: de 90th Anniversary Edition. De jubileumeditie is uitgevoerd met een extra luxueuze uitrusting, een exclusieve striping en diverse design-elementen met een knipoog naar het verleden. Wie het feest met DAF mee wil vieren moet wel snel zijn want er zijn maar 250 versies van het jubileummodel.

De Anniversary Edition heeft een oplage van slechts 250 voertuigen en is beschikbaar als 4×2 trekker. Elk voertuig is genummerd. Dat unieke nummer komt terug in zowel de decoratieve afwerking in de cabine als in het speciaal verlichte DAF-logopaneel, te zien wanneer de deur wordt geopend. Om de exclusiviteit van deze speciale truck te onderstrepen, wordt deze uitsluitend geleverd met deSuper Space Cab en met de MX-13-motor met 390 kW/530 pk.

Deze gelimiteerde uitgave van de XF, dit jaar ook nog eens de International Truck of the Year,  is verkrijgbaar in drie fraaie metallic kleuren: Anniversary Black, Rouge Flamme en Jamaica Blue. De strips in de grille zijn in blauw of rood uitgevoerd, wat de exclusiviteit van de XF 90th Anniversary Edition benadrukt. Op de voorzijde van de truck is het beroemde historische DAF-logo aangebracht. Dat logo met ‘het geveerde wiel’ prijkt ook op de zijkanten en op de achterkant van de cabine.

Vanzelfsprekend heeft de unieke 90th Anniversary Edition van de DAF New XF een zeer rijke uitrusting met onder andere een lucht-geveerde Super Space Cab en spiegels en wielkasten die in cabinekleur zijn uitgevoerd. Verder zijn LED-koplampen, Skylights, mistlampen en bochtverlichting standaard, evenals een dakspoiler, zijfenders en side-skirts. Alcoa aluminium wielen behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Op het dak zijn luchthoorns aangebracht.

Het bijzonder comfortabele interieur – in Exclusive-uitvoering – wordt verrijkt met onder meer het historische DAF-logo dat in reliëf is aangebracht in de hoofdsteunen van de beide stoelen. Het klassieke logo wordt bovendien toegepast op de decoratiepanelen in de deuren en het dashboard, op het Driver Information Panel en op het high-end radio-navigatiesysteem.

Verder is het cabine-interieur compleet met volledig lederen en lucht-geveerde stoelen, lederen armleuningen en deurpanelen en een lederen afwerking van het stuurwiel. Ook Climate Control, een stand-airco op het dak, TruckPhone, een magnetron, DAF’s gerenommeerde koelkast onder het onderste bed en het DAF Night Lock zijn standaard.

Elke 90th Anniversary Edition wordt geleverd met een genummerde set exclusieve artikelen. Deze bevat een geheel lederen reistas, een stijlvolle jas, een DAF Waterman-pen in een speciaal ontwikkelde lederen box, een lederen creditcardhouder/portemonnee en een speciale schets van de 90th Anniversary Edition, gesigneerd door DAF’s hoofddesigner Bart van Lotringen.

“Bij het ontwikkelen van zijn trucks, besteedden Hub en Wim van Doorne al volle aandacht aan technologie, functionaliteit en chauffeurscomfort”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. “De bijzondere 90th Anniversary Edition brengt daarmee een ode aan de grondleggers van dit geweldige bedrijf.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer