VIDEO – De AdBlue-fabriek van Hans de Baat • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – De AdBlue-fabriek van Hans de Baat

Er kan natuurlijk veel op Transport Compleet, maar een hele AdBlue-fabriek bouwen op stand E108, waar Hans de Baat Olieprodukten staat, dat gaat echt te ver. Daarom is er film over het productieproces van ureum korrels tot VDA gecertificeerde AdBlue van Hans de Baat Olieprodukten en is de productie in het klein te zien op de stand.

Hans de Baat Olieprodukten produceert AdBlue in eigen fabriek. In de bedrijfshal in Schelluinen produceert de fabriek al miljoenen liters AdBlue. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het productieproces. Daarom is het gehele productie proces in beeld gebracht. Tijdens de beurs wordt de productie in het klein uitgevoerd op stand E108.

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige ureumoplossing van 32,5 procent ureum in gedemineraliseerd water. AdBlue is geen toevoeging om direct in de brandstoftank toe te voegen, maar wordt door de nieuwe dieselmotoren toegevoegd vóór de SCR-katalysator en in de uitlaatpijp gespoten. Deze nabehandelingstechnologie zorgt ervoor dat trucks minder CO2 uitstoten en dus schoner rijden.

Ureumkorrels worden aangeleverd en opgeslagen in een aparte hal. Vanaf het moment van lossen is de VDA gecertificeerde producent verantwoordelijk voor het gehele proces.

https://youtu.be/EAOc3ZseNHQ

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer