VIDEO – Elektrische 40 tons trekkers rijden voor VW en Porsche • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Elektrische 40 tons trekkers rijden voor VW en Porsche

eJIT is de naam van een nieuw logistiek project dat met een elektrische vrachtwagen just-in-time bezorgingen doet voor automotivepartners Porsche en Volkswagen. De trekker werd afgelopen week gepresenteerd op de Hannover Messe.

Het project is gestart als initiatief van branchevereniging van automotiveleveranciers AMZ. Twee elektrische trekkers rijden auto-onderdelen voor transporteur Schnellecke Logistics. Een heeft als bestemming de Porsche-fabriek in Leipzig, de andere heeft als bestemming de Volkswagen-fabriek in Zwickau.

Vanaf thuisbasis Schnellecke rijden de trucks routes van drie (vanaf Porsche) of tien (vanaf VW) kilometer. Daarmee is het mogelijk meerdere ritten per batterijlading te rijden, want de eJIT truck heeft een actieradius van 70 kilometer. Just-in-time bezorging betekent ook snel weer onderweg zijn. In Zwickau kan de elektrische truck (op basis van een MAN) gedurende de acht minuten durende laad/los procedure aan de 150 kW snellader. De trucks zijn ook uitgerust met nieuwe technieken die in de proef worden uitgeprobeerd. De truck die rijdt naar VW heeft een automatisch parkeersysteem voor het aandocken. De eJIT truck die naar Porsche rijdt is voorbereid voor autonoom rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer