VIDEO – Géén Pokemon GO achter het stuur! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Géén Pokemon GO achter het stuur!

De nieuwste rage Pokemon GO is een gevaar voor weggebruikers. Niet alleen zijn spelers van het online spel onderweg bezig – de hashtag #dontpokemongoanddrive is al een paar dagen trending -, zij zijn voor medeweggebruikers ook een groot gevaar.

458084-pokemon-go-lorry-staryuWhat’s new, zult u zeggen, en daar hebt u eigenlijk wel gelijk in. Het toenemend gebruik van mobieltjes achter het stuur leidt tot meer verkeersongevallen. Onlangs zat de redactie van TTM.nl op de bovenste verdieping van een touringcar, waardoor we mooi naar binnen konden kijken in de cabine. U wilt niet weten hoeveel chauffeurs met de smartphone in de hand zitten. Het is verleidelijk, we weten het, maar het is zó gevaarlijk. Vraag dat maar aan de mensen die op de A58 stonden en die vrachtwagen achter in de nek kregen. Onoplettendheid heeft grote gevolgen.

Dat weet ook de Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts. Hij wil het gebruik van mobieltjes in de cabine aanpakken door het signaal in de cabine te blokkeren. Daarvoor laat hij onderzoeken wat wettelijk kan en welke technologie het meest efficiënt is. GSM-jammers zijn wettelijk verboden. Vraag is natuurlijk wel hoe we straks ‘connected’ blijven met ‘alles’ als de smartphone in de cabine al niet eens aan mag…

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer