VIDEO - Kramp neemt geautomatiseerd warehouse in gebruik • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Kramp neemt geautomatiseerd warehouse in gebruik

Groei in het aantal orders per jaar, een korte levertijd en een vol magazijn zijn uitdagingen waar Kramp dagelijks mee te maken heeft.  Om ook in de toekomst beloften naar klanten te kunnen waarmaken heeft Kramp begin juni een volledig geautomatiseerd magazijnsysteem in werking genomen.

Kramp is totaalleverancier van onderdelen, technische services en business solutions en strategisch partner voor bedrijven in de landbouw, tuin- & parkbranche, het grondverzet en de OEM. Voor het nieuwe magazijnsysteem werd een nieuwe hal gebouwd bij Kramp in Varsseveld. Leverancier Knapp heeft hierin de futuristisch aandoende Knapp OSR Shuttle Evo techniek geïmplementeerd. Deze techniek maakt het mogelijk om met één druk op de knop orders te verzamelen volgens het ‘goods-to-person’-principe. In de stellingen rijden shuttles rond die continue artikelen verzamelen en deze automatisch naar één van de slechts acht werkstations brengen (bij volledige implementatie van het systeem kunnen er 9.600 orderregels per uur worden gerealiseerd).

“Er zijn meer grote bedrijven die met automatische magazijnsystemen van Knapp werken. Wehkamp bijvoorbeeld. Wat dit systeem uniek maakt in de wereld is de tweede dimensie. Bij bestaande systemen rijden de shuttles op één hoogte heen weer. Bij ons rijden de shuttles daarnaast ook in meerdere gangen. Hierdoor heb je minder rollerbanken nodig en minder shuttles. Alles blijft compacter én modulair schaalbaar. We investeren alleen in wat we nodig hebben”, aldus Jan Frans Berends, Logistic Director.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer