fbpx Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Mercedes test autonome Arocs sneeuwruimer

Mercedes-Benz heeft voor Frankfurt Airport een slimme oplossing bedacht om 24 uur per dag sneeuwruimers te kunnen inzetten. Zelfrijdende Mercedes-Benz’ Arocs worden geprogrammeerd om zelfstandig de landingsbanen sneeuwvrij te houden. Dat meldt Financial Times.

Frankfurt Airport moet bij kans op sneeuw 24 uur per dag sneeuwruimers en hun chauffeurs klaar hebben staan. Dat kost zeker wat personeel betreft veel geld. Het vliegveld vroeg Mercedes-Benz om een oplossing.

Mercedes-Benz is in diverse voertuigsegmenten al bezig met autonoom rijdende voertuigen, maar die technologie is geavanceerd, duur en ook nog niet direct inzetbaar. Daarom noemt de truckfabrikant de 25 tons Arocs sneeuwruimers ook niet autonoom, maar automatisch. In tegenstelling tot autonome voertuigen beoordelen ze niet zelf situaties en nemen ook niet zelf beslissingen, maar volgen ze enkel een voorgeprogrammeerde route en voeren voorgeprogrammeerde handelingen uit. Met de toepassing van wat simpeler techniek hoopt Mercedes-Benz een voertuig als deze Arocs in 2019 op de markt te kunnen brengen. Volgens de truckfabrikant zijn er naast Frankfurt Airport nog 40 luchthavens geïnteresseerd in de oplossing.

In dit filmpje, gemaakt door Financial Times, is te zien hoe de Arocs zelfstandig de landingsbaan oprijdt en daar aan het werk gaat. Er ligt op dit moment geen sneeuw, maar het idee wordt duidelijk. Achter de Arocs rijden nog drie identieke, onbemande voertuigen die min of meer hetzelfde doen. De voertuigen kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze elk een eigen gedeelte van de landingsbaan schoon maken.

Eén reactie op “VIDEO – Mercedes test autonome Arocs sneeuwruimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer