VIDEO – Paccar draait weer eens recordomzet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Paccar draait weer eens recordomzet

Zoals vrijwel elk jaar heeft Paccar, het moederbedrijf van DAF, bekend gemaakt het afgelopen jaar, in dit geval dus 2017, een recordomzet te hebben gedraaid. De sterke  truckmarkt van Europa droeg daar zeker aan bij.

Preston Feight copyright TTM.nlDe opbrengsten kwamen in 2017 uit op bijna 19,5 miljard dollar (bijna 16 miljard euro). De nettowinst kwam uit op circa 1,7 miljard dollar, inclusief een eenmalig voordeel uit de gewijzigde Amerikaanse belastingwetgeving van ruim 173 miljoen dollar.

Sterke markt

“De Europese economie laat de laatste vier jaren een constante groei zien. Dat zorgt voor sterke transportactiviteiten en dito vraag naar trucks”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. “Onze klanten erkennen DAF’s toonaangevende kwaliteit, lage operationele kosten en hoge chauffeurscomfort.” De markt voor zware trucks bedroeg in 2017 306.000 eenheden. Naar verwachting zal de Europese markt voor zware trucks ook in 2018 sterk blijven en uitkomen op zo’n 290.000 tot 320.000 voertuigen.” Feight ging niet in op precieze marktaandelen van DAF in Europa.

Recordaanbod vracht

De markt voor zware trucks in de Verenigde Staten en Canada bedroeg in 2017 218.000 eenheden, vergeleken met 216.000 in 2016. “De vraag naar trucks wordt ondersteund door de groeiende economie, hogere consumentenuitgaven en sterk verhoogde bouwactiviteiten. Dat zorgde voor een record aanbod aan vracht en een hoge bezetting van de vloten. Naar schatting zal de markt in de Verenigde Staten en Canada in het zware segment in 2018 uitkomen op zo’n 235.000 tot 265.000 voertuigen”, aldus Gary Moore, Paccar executive vice president. “Kenworth en Peterbilt behaalden in de Verenigde Staten en Canada in 2017 een record marktaandeel in het zware segment van 30,7 procent, vergeleken met 28,5 procent in 2016. Klanten waarderen de hoge brandstofefficiency en uitstekende prestaties van de Kenworth en Peterbilt voertuigen.” Peterbilt produceerde in januari haar miljoenste truck, een 567 Heritage, een speciaal model om de mijlpaal te vieren.

Paccar behaalde in 2017 uitstekende productiecijfers en marktaandelen in Australië, Mexico, Taiwan en Brazilië. In deze markten en in de omringende regio’s werden 17.600 trucks afgeleverd. “We zijn verheugd dat DAF Brazilië door Fenabrave, de nationale vereniging van truckdealers, voor het tweede achtereenvolgende jaar werd uitverkozen tot meest begeerde truckmerk”, aldus Marco Davila, Paccar vice president.

Drone

Paccar nam in januari deel aan de CES 2018 tentoonstelling in Las Vegas en exposeerde daar een autonome Peterbilt Model 579, een Kenworth T680 met waterstof brandstofcel en een drone van Paccar Parts voor het bezorgen van onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer