VIDEO - Politie zoekt getuige ladingdiefstal Roemeense bende • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Politie zoekt getuige ladingdiefstal Roemeense bende

Ondanks dat er afgelopen zomer al arrestaties werden verricht in de zaak van de Roemeense bende die al rijdend trucks beroofde, is de politie op zoek naar tips om de zaak duidelijker te krijgen. In het bijzonder zoekt de politie een vrachtwagenchauffeur die mogelijk getuige was van de roof.

Op maandag 24 juli 2017 , tussen 23.30 en 24.00 uur, stelen ladingdieven op de A73 tussen Boxmeer en Horst een grote partij iPhones uit een rijdende vrachtwagen. Een bestelbus rijdt vlak achter de vrachtwagen en via de motorkap verschaft één van de dieven zich toegang tot de lading van de vrachtwagen. De iPhones worden overgeladen in de bestelbus. Op hetzelfde moment houden twee andere auto’s het achteropkomend verkeer op afstand.

Op zaterdag 31 juli heeft de politie op een vakantiepark op de Veluwe vijf Roemeense mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van de diefstal. Ook de iPhones ter waarde van een half miljoen euro zijn bij de mannen aangetroffen en in beslag genomen.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan deze zaak. Kijk hier het programma terug. Het item over de ladingdiefstal begint op 27 min 30.

Wie heeft op maandagavond 24 juli op de A73 tussen Boxmeer en Horst gereden en iets gezien van de ladingdiefstal? Misschien reed u achter de twee auto’s die het verkeer afremden en zo verhinderden dat de vrachtwagen werd ingehaald. Wat voor auto’s waren dat? Wie is de chauffeur van de vrachtwagen die de afschermende auto’s voorbijreed en de ladingdieven passeerde? Wij willen heel graag met deze chauffeur spreken. Mogelijk heeft hij belangrijke informatie.

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer