VIDEO - Popupfleet wil online samenwerking transportbedrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Popupfleet wil online samenwerking transportbedrijven

Popupfleet, een nieuwe ‘snelweg’ voor de transportwereld, is deze week geopend. Deze innovatieve website biedt transportbedrijven een transparant overzicht van de capaciteit van alle aangemelde transporteurs in Europa. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar een veel optimalere belading van voertuigen in de transportwereld.

Popupfleet biedt op elk moment van de dag in één oogopslag zicht op wie waar rijdt, wat de bestemmingen zijn en welke capaciteit er beschikbaar is. Deze online-techniek zorgt ervoor dat transporteurs niet alleen piek-aanvragen aankunnen, maar ook veel sneller en efficiënter kunnen reageren op de vraag uit de markt. Met duizenden voertuigen van collega-bedrijven in beeld zijn er grote slagen te maken. De voordelen worden behaald op het gebied van kostenbesparing en duurzamer transporteren.

Het systeem brengt de capaciteit van alle transportbedrijven, groot of klein, van Lissabon tot Stockholm in kaart, zo ontstaan kansen op synergie. Ieder moment is er overal capaciteit beschikbaar. Hier is optimaal gebruik van te maken door alle transportbedrijven binnen iedere branche. Koelauto’s, kraanwagens, auto-transporters, diepladers, bulk-vervoerders, container transporteurs en koeriers worden overal beschikbaar op het juiste moment en op de juiste posities.

Gebruikers van Popupfleet loggen in op het systeem, en via hun eigen dashboard zien ze live collega transporteurs met hun gegevens. Denk dan niet alleen aan de naam van een vervoerder, maar ook aan het type voertuig, de actuele GPS-positie, de eindbestemming en de laadruimte die beschikbaar is voor een extra vracht. Ook ziet men de ‘vrachten’ die worden aangeboden en kan men zelf ook vrachten aanbieden. Prijsafspraken kunnen worden gemaakt via de chat-knop. Inloggen is mogelijk via de website, de tablet of de smartphone. De tool is duidelijk en helder. Een afspraak is zo gemaakt en binnen twee clicks is een vracht in behandeling en snel onderweg. Ook kunnen op een unieke manier alle vestigingen en extra ‘hubs’ als flexibele overslagpunten dienen. Vraag en aanbod komen zo heel gemakkelijk bij elkaar.

Alle componenten van Popupfleet bieden de ondernemer in de transportwereld een manier om flink kosten te besparen en duurzamer te werken. De site wordt door de makers gezien als ‘de beurs’ op het gebied van transport. Pro-actieve ondernemers kunnen op deze manier mooie kansen grijpen door 24/7 te kunnen ‘handelen’ met als resultaat: extra winst, kostenbesparing en een milieu-smile.

Popupfleet werkt op basis van een abonnement. Hiervoor wordt een aantrekkelijke vaste fee berekend. De GPS-posities van de deelnemende voertuigen komen uit de eigen Track&Trace data stream van het transportbedrijf en worden doorgegeven aan Popupfleet. Aangeraden wordt om de GPS-huisleverancier in contact te brengen met Popupfleet. Gesprekken over het uitwisselen van positiedata met de grootste leveranciers van deze fleet-managementsystemen zijn al in gang gezet. Hoe meer leveranciers er meedoen hoe krachtiger Popupfleet.com zal worden. Big data nieuwe stijl.

Het systeem wordt op dit moment al gebruikt door een flink aantal moderne ondernemers. Samen omarmen zij het initiatief. De inzet van deze deelnemers is een krachtige basis voor de toekomst.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer