VIDEO – Scania bouwt 19 varianten nieuwe defensietrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Scania bouwt 19 varianten nieuwe defensietrucks

Defensie heeft wat meer duidelijkheid verschaft over de vervanging van de legertrucks. Veel viertonners worden vervangen door tientonners, die multifunctioneel zullen zijn.

De DAF’s van Defensie worden vervangen door Scania’s. Naar verluidt gaat het om meer dan 2.000 voertuigen. Op dit moment wordt de assemblagelijn van de fabriek in Zwolle aangepast voor de productie. In 2018 krijgt Defensie de eerste nieuwe vrachtwagens. Naar verwachting stromen de laatste exemplaren in 2022 in bij de eenheden.

Het grootste voordeel van de nieuwe trucks ten opzichte van hun voorgangers is een speciaal frame. Hierop wordt naar keuze een laadbak, personeelsmodule of container geplaatst. Bij de containers gaat het om een commandovoerings-, communicatie-, werkplaats- of goederenvariant.

Er komen in totaal 19 varianten van de truck. Ze zijn te voorzien van een kraan en een op afstand bedienbaar wapensysteem. Ook kan in korte tijd de gewone cabine in z’n geheel worden vervangen door een gepantserd exemplaar. De dieselmotor voldoet aan de laatste uitstooteisen. De krachtbron rijdt indien nodig ook op vliegtuigbrandstof of diesel van mindere kwaliteit. Betere is in verre missiegebieden vaak niet voorhanden.

De levensduur van de nieuwe voertuigen is 10 jaar en kan verlengd worden tot 20 jaar. De verantwoordelijk voor de technische inzetbaarheid ligt bij de fabrikant. Om de militaire monteurs sleutelvaardig te houden op deze voertuigen wordt een deel van het onderhoud uitgevoerd op 6 militaire werkplaatsen.

2 reacties op “VIDEO – Scania bouwt 19 varianten nieuwe defensietrucks

  • Sjaak

    Een levensduur van 10 tot 20 jaar? Misschien was DAF toch op lange termijn een goedkopere optie geweest. Maar waarom zou je vooruit kijken als defensie?Als het nu maar goedkoop is.

  • Jan

    vlgs mij is dit een voorbeeld van fake nieuws ,je wilt me toch niet wijsmaken dat je een contract tekent zonder een foto te tonen van de modellen die je gaat leveren,Volgens mij is dit een zoethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer