VIDEO – Scania presenteert plug-in hybride truck op IAA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Scania presenteert plug-in hybride truck op IAA

Scania gaat op de komende IAA geheel voor trucks op alternatieve brandstoffen. Primeur is een nieuwe plug-in hybride distributietruck op basis van de L-serie. Ook wordt Scania Zone gepresenteerd, om transportbedrijven te helpen met werken in de binnenstad.

Op de Scania-stand in Hannover presenteert het Zweedse merk zeven trucks op de stand en ook nog drie buiten. Ook zijn er vijf Scania bussen. Alle voertuigen zijn voorzien van aandrijflijnen voor duurzame, alternatieve brandstoffen, inclusief biodiesel, HVO en CNG en LNG.

En elektriciteit dus, want niet lang na de introductie van de Scania Urban Range komt er dan toch weer een hybride truck, een plug-in hybride truck nog wel. Het voertuig dat Scania meeneemt naar Hannover is een L320 6×2. De distributietruck heeft de kenmerkende lage instap en is ook uitgevoerd met een City Safe Window. De aandrijflijn bestaat naast een dieselmotor ook uit een 130 kW sterke elektromotor, die is gekoppeld aan een 18,5 kWh groot accupakket. Daarmee is het mogelijk in stadscentra en/of milieuzones 10 km elektrisch te rijden. In 20 minuten is het hybridesysteem weer op te laden voor het volgende distrubutierondje.

Scania levert niet alleen trucks voor in de stad, maar ook operationele ondersteuning om de stijgende eisen waar rijden in de stad aan moet voldoen te behalen. Scania Zone is een nieuwe dienstverlening die transportbedrijven en chauffeurs helpt te voldoen aan lokale regelgeving door snelheidsbeperkingen, emissieregels en geluidsbeperkingen met geofencing aan te brengen in Scania Fleet Management.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer