VIDEO – STL verbeeldt chauffeursvak in documentaire ‘Vrijheid’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – STL verbeeldt chauffeursvak in documentaire ‘Vrijheid’

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek laat momenteel op Discovery Channel tot eind deze maand de mini-documentaire ‘Vrijheid’ zien.

In ‘Vrijheid’ maken we kennis met Diana, Dion en Ad. Alle drie zijn ze vrachtwagenchauffeur. Waarom doen ze dit werk en wat is er zo mooi aan? Is dit werk eigenlijk wel te combineren met een privéleven en hobby’s? Daar wil de documentaire een antwoord op geven en het doel is natuurlijk duidelijk: jobseekers en vooral jonge mensen interesseren voor het vak van chauffeurs. Grote vraag is natuurlijk: geeft de documentaire een realistisch beeld van het vak van vrachtwagenchauffeur?

8 reacties op “VIDEO – STL verbeeldt chauffeursvak in documentaire ‘Vrijheid’

 • Jan Trommelen

  mooi maar de slechte dingen wordt niet over gepraat hoe je behandeld wordt bij klanten door politie en dergelijke voor deze mensen ben je gewoon iemand waar ze alleen maar last van hebben en het zijn mensen die ze kunnen behandelen zoals ze zelf willen die toch niets kunnen zeggen want hun maken uit of je lost of laad of niet en als je iets zegt bellen ze je opdrachtgever ik ben nu 3 jaar thuis en het enige wat ik nog mis is het contact met collega’s maar de rest mis ik echt niet

 • Brent

  Dat is een lange zin.

 • jack

  de laatste regels van Jan kan ik volledig beamen ben sinds dit voorjaar met pensioen althans voor het bedrijfspensioenfonds mijn AOW heb ik pas bij 67(+3mnd ) waarschijnlijk , als onze haagse vrienden het weer niet veranderen .Mijn advies aan alle oudere chauffeurs ga eens met een deskundige van het pensioenfonds praten de namen staan in TON magazine er is veel mogelijk

 • M.den Hartog

  Jack ze zoeken chauffeurs ze willen ze niet kwijt, ook al denk je daar wel aan als je leest wat Jan Tromelen schreef.
  Wat geheel de waarheid is je mag bij sommige klanten niet eens naar binnen koffie krijgen of kopen is er ook steeds vaker niet meer bij.
  De mogelijk heden voor wc bezoek is ook vaak eenramp omdat de Oostelijke broeders niet weten dat je een wc achterlaat zo als je hem aantreft.

 • Jk

  Staat wel ver van de werkelijkheid af.

 • jack

  zolang de transportbedrijven elkaar het verlies nog niet eens gunnen zal er niets veranderen

 • Ron

  Wat een kansloze reclame
  verre van waarheid

 • alain

  Van weigering wc-bezoek in engeland hebben wij geen last meer. iedere losplaats waar de chauffeurs geen toegang krijgen tot het toilet, wordt dit aan ons gemeld en gaat er een email naar de quality manager met de vraag of de chauffeurs toegang zouden krijgen.” In negatief geval zien wij ons genoodzaakt de chauffeur zowel Uw gazon als uw parking te gebruiken als toilet, wat een zeer groot probleem voor Uw certificeringen BRC – IFS – ISO kan betekenen”. Meer hoeven wij niet te doen. Maar laat aub de chauffeur dit melden aan zijn planner en zo naar de losplaats. Het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer