VIDEO – Toyota start proef met waterstoftruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Toyota start proef met waterstoftruck

Toyota is de nieuwste autofabrikant die de mogelijkheden van een emissie-vrije zware vrachtwagen gaat verkennen. Toyota Motor North America presenteerde donderdag het ‘Project Portal’, een vrachtwagen met een brandstofcel die vanaf komende zomer gaat rijden in de haven van Los Angeles.

Toyota werkt voor de proef samen met de havenautoriteiten en diverse comités die de luchtverontreiniging in de haven van LA willen beperken. Vrachtwagens zijn voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor schadelijke emissies in de haven van Los Angeles, dus een heavy duty vrachtwagen die alleen waterdamp uitstoot is meer dan welkom.

Toyota gebruikt de brandstofceltechnologie ook al in personenauto’s en bussen. “Met Project Portal gaan we ook de mogelijkheden van waterstof in de trucksector onderzoeken”, aldus een enthousiaste Bob Carter, executive vice president van Toyota Motor North America.

Er is Toyota veel aan gelegen om te bewijzen dat een waterstoftruck niet onder hoeft te doen voor een dieselaangedreven truck. De truck levert 670 pk en een koppel van bijna 1800 Nm en haalt dat uit twee brandstofcellen die afkomstig zijn van de Mirai personenauto plus een 12 kWh accupakket. De vrachtwagen met trekker kan 37 ton wegen en kan dan per tankbeurt circa 320 km rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer