VIDEO - Uber van start met Uber Freight • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Uber van start met Uber Freight

Uber start met haar dienst Uber Freight, waarmee verladers en vervoerders elkaar kunnen vinden met niet meer dan een app op de mobiele telefoon.

Dit heeft Uber Freight donderdag bekend gemaakt in een blog. Een opdrachtgever kan de ladingen in Uber Freight selecteren op bestemming, deadline en wat ervoor nodig is, zoals een koelwagen. Als een transportbedrijf of eigen rijder een geschikte lading ziet, kan de opdracht met een paar drukken worden bevestigd. De vervoerders moeten wel alle juiste papieren en verzekeringen hebben, aldus Uber.

Uber wijst verder op de snelle betalingen via de app. “Vrachtwagenbedrijven moeten vaak dertig dagen of langer wachten op een betaling”, aldus het bedrijf. Uber zou ‘binnen een paar dagen, zonder extra kosten, betalen voor iedere lading’.

Uber Freight is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Het is niet bekend wanneer het wordt uitgebreid naar andere delen van de wereld.

De app is al wel voor iedereen te downloaden in IOS en Google Play, dus een beetje kijken en uitproberen is al wel mogelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer