VIDEO – Volvo verbetert brandstofverbruik • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Volvo verbetert brandstofverbruik

Alle Volvo Trucks dealers hebben vanaf nu een exemplaar van de Volvo Fuel&Performance Concept truck: een FH die beschikt over tal van toepassingen om het brandstofverbruik te verbeteren. Nodig ook, want de resultaten van de FH zijn tot nu toe niet echt geweldig. Met de nieuwe concepttruck moet een brandstofbesparing tot 5 procent en een hoge gemiddelde snelheid mogelijk zijn.

Volvo FH Fuel&Performance_studio_lowres“Goede rijeigenschappen combineren met een laag brandstof is een veel grotere prestatie dan alleen afzonderlijk focussen op rijeigenschappen of brandstofefficiency”, verklaart Jan Fijnaut, verkoopdirecteur bij Volvo Trucks Nederland. “Een goede brandstofefficiency is voor onze klanten ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan van de gemiddelde snelheid.  Het besparen van tijd kan namelijk essentieel zijn voor een transportopdracht. Het handhaven van een hoge gemiddelde snelheid is daarom uitermate belangrijk.”

Om brandstof te besparen en tegelijkertijd hoge prestaties te behouden, beschikt de nieuwe Volvo FH Fuel&Performance Concept truck over de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met commonrail injectiesysteem en de geïntegreerde, intelligente Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.

Belangrijke factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn de aerodynamische verbeteringen die aan de cabine zijn aangebracht. Voor een soepeler luchtstroming heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten nog exacter afgestemd. “Dit zijn allemaal kleine details die gecombineerd bijdragen aan flinke voordelen voor de klant”, vertelt Jan Fijnaut.

Volvo FH Fuel&Performance_2_lowresVolvo Trucks besloot al in een vroeg stadium om zowel de prestaties als de brandstofefficiency aan te pakken. “We houden het hele proces van ontwikkeling en productie van de complete aandrijflijn zelf in de hand. Op deze manier zorgen we voor optimale integratie en communicatie tussen de motor en de versnellingsbak. Ook kunnen we continu zowel de hardware als de software exact afstemmen om een optimale balans te krijgen tussen goede rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Wat we nu hebben bereikt, zijn een motor en een versnellingsbak die volledig hun gecombineerde mogelijkheden benutten voor het leveren van efficiënter transport”, zegt Wijnand van den Brink, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer