Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe DAF’s CF voor Willems Transport

Willems Transport uit Rijkevoort rijdt al vele tientallen jaren met het merk DAF. En dat blijft voorlopig ook zo want het wagenpark is uitgebreid met vier nieuwe DAF CF400 FT Space Cab trekkers. Ze draaien mee in het beleveren van distributiecentra van supermarkten. De nieuwe DAF’s zijn onlangs geleverd door Allers Bedrijfswagens in Boxmeer.

“De DAF CF is een ideale truck voor ons werk”, stelt Arie van Rijn, directeur bij Willems Transport. “Daarbij zijn onze chauffeurs heel blij met DAF. De Space Cab-cabine wordt als zeer fijn ervaren en dat geldt ook voor de automaat. Heel prettig is de lage instap, dus twee in plaats van drie treden. Een voordeel dat een DAF CF biedt met de MX-11 motor. Bij distributiewerk is een lagere instap fijn voor de chauffeur. De nieuwe CF is bovendien nog weer stiller dan de vorige generatie.”

Willems Transport rijdt al met DAF sinds de jaren vijftig. Het wagenpark bestaat nu uit 58 voertuigen, waarvan 54 van het merk DAF. Van Rijn: “We hebben 42 trekkers van de CF- en XF-serie.””’ De nieuwe CF400’s met Euro 6-motoren zijn voorzien van alle mogelijke veiligheids- en assistentiesystemen. Dat zijn een volledig elektronisch gestuurd EBS-remsysteem (Electronic Brake System), ACC (Adaptive Cruise Control) met FCW (Forward Collision Warning) en AEBS (Advanced Emergency Braking System). Ook LDWS (Lane Departure Warning System) is aan boord.

Willems Transport verzorgt de distributie voor supermarktketens in de Benelux. “85 procent van het werk bestaat uit vervoer van producent naar distributiecentra van de supermarkten””, vertelt Van Rijn. “”’Het gaat om de meest uiteenlopende producten. Ook grondstoffen voor de bakkersindustrie vervoeren we en verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen. De trekkers rijden 110.000 tot 120.000 kilometer per jaar.”

Voor Willems Transport speelt ook service een belangrijke rol bij de keuze voor DAF. “De dealer zit hier aan het einde van de straat. Onderhoud aan de auto’s doen we weliswaar in een eigen werkplaats, maar we kunnen altijd rekenen op support. Het komt zelfs omgekeerd voor dat de dealer op ons een beroep doet als daar een bepaald onderdeel nodig is, dat wij hebben. Het geeft al aan hoe goed de onderlinge verstandhouding is tussen ons en de DAF-organisatie.””

Eén reactie op “Vier nieuwe DAF’s CF voor Willems Transport

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    Een verstandige vervoerder, wat moet je met meer pk voor supermarktvervoer en met een lage instap is een cf ook beter voor je rug als je veel in en uit moet stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer