Vijf ladingdieven opgepakt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijf ladingdieven opgepakt

Maandagochtend zijn bij een actie van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland (BRZN) vijf verdachten aangehouden. Het vijftal wordt er van verdacht betrokken te zijn bij tientallen ladingdiefstallen en bedrijfsinbraken.

ladingdiefstal_politieTwee mannen van 31 en 29 jaar en hun vrouwen van 28 en 26 jaar werden aangehouden in hun woningen in het stadsdeel Strijp in Eindhoven. Een 22-jarige verdachte werd in Best aangehouden. Zes woningen en een bedrijfspand in Eindhoven, Veldhoven en Best werden doorzocht. Diverse goederen en auto’s werden in beslag genomen voor onderzoek. De vijf zijn ingesloten voor verder onderzoek. Een zesde verdachte die in dit onderzoek naar voren kwam werd aangehouden in het huis van bewaring. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland is in februari 2007 van start gegaan met het projectteam ladingdiefstallen. Dit team richt zich specifiek op de bestrijding van georganiseerde transportcriminaliteit en werkt nauw samen met de zes zuidelijke politiekorpsen en met externe partners, zoals binnenlandse en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen. Het team bestaat uit vijftien personen, veertien rechercheurs en een teamleider, en is gevestigd in Venlo. De regio Venlo is een logistieke hotspot. Veel logistieke bedrijven zijn hier gevestigd en er vindt veel transport van goederen plaats.
Zuid-Nederland grenst aan de buurlanden België en Duitsland en vormt daarmee een belangrijke logistieke doorvoerhaven. Vanwege de geografische ligging is Zuid-Nederland dus een belangrijk doorvoergebied voor onder meer vrachtverkeer. De grote hoeveelheid vrachtverkeer brengt met zich mee dat ladingdiefstal in Zuid-Nederland verhoudingsgewijs meer voorkomt dan in andere delen van Nederland. Het Projectteam Ladingdiefstallen wil de komende jaren een substantiële bijdrage leveren in het vergroten van de veiligheid in de transportbranche. Het team richt zich op de aanpak van criminele groeperingen die zich bezig houden met ladingdiefstallen. Het doel is om zowel de dieven, de helers en diegenen die helpen bij het mogelijk maken van de diefstallen aan te pakken. Het team richt zich niet op losse incidenten, maar op reeksen van incidenten waarvoor specifieke dadergroepen verantwoordelijk gehouden kunnen worden.

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio’s in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer