Vijf procent truckparkings heeft omheining • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijf procent truckparkings heeft omheining

Er zijn in Europa 33.898 parkeerplaatsen voor trucks, maar slechts vijf procent is omheind en bij slechts negen procent is camerabewaking. Dat zegt Truck Parking Europe, een boekingsapp voor parkeerplaatsen.

Dit jaar verwerkte Truck Parking Europe duizenden beoordelingen en veel feedback van vrachtwagenchauffeurs in heel Europa. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van kennis van bekende parkeerlocaties verder is toegenomen. Die kennis omvat nu een totaal van 33.898 bekende Truck Parking-locaties en -spots.

De boekingsapp voor vrachtwagenparkingen ziet een aanzienlijk verschil in aangeboden faciliteiten per parkeerlocatie. Hoewel er bijna 34.000 parkeerlocaties in Europa zijn, hebben iets meer dan 6.800 locaties een capaciteit voor 20 of meer vrachtwagens. Vijf procent van alle locaties wordt omheind en 9 procent is beveiligd met een camera. 16 procent van de locaties heeft een douche en 12 procent WiFi.

De EU-studie over veilige en beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens liet de transportsector zien dat er behoefte is aan veiliger parkeerplaatsen voor vrachtwagens, een one-stop-shop voor parkeerinformatie en de mogelijkheid om parkeerplaatsen te reserveren. In november 2018 introduceerde Truck Parking Europe de functie: book & pay. Dit geeft vrachtwagenchauffeurs en planningsmanagers de mogelijkheid om direct te parkeren en te betalen. Meer dan 35 locaties bieden de mogelijkheid om via het platform een ​​parkeerplaats te reserveren en reeds 6 hebben ervoor gekozen hun betaling volledig digitaal en contantloos af te handelen via het Truck Parking Platform.

“Zowel chauffeurs en parkeeroperators hebben enthousiast gereageerd op onze Book & Pay-functie. Dit helpt de industrie om een ​​veilige werkomgeving voor vrachtwagenbestuurders en het veiligstellen van vracht verder te verbeteren”, aldus Niels de Zwaan, CEO Truck Parking Europe.

truck-parking-2018-locations-year-in-review.0e587b

Eén reactie op “Vijf procent truckparkings heeft omheining

  • janssens

    Parkeerplaatsen langs autowegen waar een homo-ontmoetingsplaats is zijn relatief erg veilig, omdat daar gedurende de hele nacht mannen op zoek naar contact op en neer lopen zodat er veel sociale controle is en lading dieven snel worden opgemerkt.
    Door het stelselmatig sluiten van parkeerplaatsen met een homo-ontmoetingsplaats door Rijkswaterstaat, veroorzaakt Rijkswaterstaat ook nog een tekort aan parkeerplaatsen.
    Oplossing is het heropenen van gesloten parkeerplaatsen waar een homo-ontmoetingsplaats was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer