Ga naar hoofdinhoud

Vijf + vijf Volvo’s voor Visbeen

Transportbedrijf Visbeen uit het Zuid-Hollandse Nieuwe-Tonge heeft vijf nieuwe Volvo FH 460 Globetrotters toegevoegd aan haar vloot. De aflevering vond plaats door Volvo Group Truck Center in Rotterdam. De vijf 3-assige trekkers completeren de serie van tien Volvo-trucks die Visbeen in 2016 heeft aangeschaft ter uitbreiding en verjonging van het wagenpark. Het rendement van de trucks was daarbij doorslaggevend.

afleveren 4 Volvo's
De tien Volvo FH-trekkers worden ingezet voor het transport van vers- en vriesproducten naar Groot-Brittannië en Ierland. Omdat in deze landen de maximale GVW van 44 ton door drie assen gedragen moet worden, zijn de trekkers uitgerust als 6×2 met gestuurde voorloopas. “Wij kiezen voor Volvo Trucks vanwege het totaalplaatje”, aldus Adrie Visbeen, directeur-eigenaar van Visbeen Transport. “De focus op veiligheid en milieu speelt mee, maar zeker ook de prestaties van de motor in combinatie met gekoelde, zware lading. Het rendement van de trucks is bovendien door de hoge restwaarde extra gunstig.”

afleveren 4 Volvo'sDe Volvo FH-trekkers zijn onder meer uitgevoerd met de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak en Dynafleet, waarmee de brandstofefficiency kan worden gemonitord. Van de eerder geleverde serie hebben drie trucks een TRS-generator voor het elektrisch koelen van de containers; een voorziening die tegemoetkomt aan het streven van Visbeen naar duurzame logistiek. CO2-reductie is de komende jaren het belangrijkste aspect van goederenvervoer”, meent Adrie Visbeen. “Daarin komt alles samen waar ons bedrijf voor staat: het zo efficiënt mogelijk combineren van goederenstromen door middel van strategisch plannen met zuinig en duurzaam materieel.”

Visbeen legt zich toe op multimodaal geconditioneerd vervoer naar alle windstreken en beschikt daarvoor over 200 koelopleggers, ruim 100 45ft reefercontainers voor zeetransport en 60 huckepacktrailers die overgezet kunnen worden op het spoor. Het bedrijf heeft 100 eigen trekkers en werkt daarnaast samen met een internationaal netwerk van transportondernemers.

De sleutels van de Volvo FH-trekkers werden persoonlijk aan Visbeen overhandigd door Kees Visser, managing director bij Volvo Group Truck Center. In totaal werd voor zeven van de tien trekkers een onderhoudscontract afgesloten. “Los van de goede contacten met de dealer is de ligging van de vestigingen in en rond het Westland ideaal voor ons”, aldus Visbeen.

Visbeen Transport uit Nieuwe-Tonge is een familiebedrijf dat in 90 jaar uitgroeide tot gerenommeerd transporteur van vers- en vriesproducten binnen de Benelux, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Scandinavië. Vandaag de dag telt Visbeen 175 medewerkers. Het groente- en fruittransport wordt beheerd door dochterbedrijf DailyFresh Logistics. De routes lopen grotendeels via het eigen logistiek centrum in Hoek van Holland, dat beschikt over 7.100 m2 aan cross-docking en warehousing capaciteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer