Vijftig nieuwkomers in Hardenberg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijftig nieuwkomers in Hardenberg

De Carrosserie Vakdagen in Hardenberg staan aan het begin van de dertiende editie. En of het nu aan die 13 ligt of niet, velen kijken met extra belangstelling naar de Evenementenhal in Hardenberg: zal deze editie wel slagen?

Carrosserie Vakdagen HardenbergEind  januari sloeg de vlam in de pan. Een grote groep carrosserie- en trailerbouwers besloot in 2013 niet deel te nemen aan vakbeurzen. “In de afgelopen jaren is het aantal beurzen sterk toegenomen waardoor het aantal deelnemers en bezoekers versnipperd is geraakt. Dit heeft tot gevolg gehad dat de kwaliteit en het aantal bezoekers per beurs sterk is gedaald”, aldus Hans Weerheim, woordvoerder van de groep. Dat betekent dat ze ook niet op de Carrosserie Vakdagen staan, niet alleen in Hardenberg, maar ook niet in Gorinchem en Venray. De groep, bestaande uit Broshuis, Burg / LAG, Burgers Carrosserie, CombiGroep, Container Quicklock, Douma, D-TEC, Van Eck, Floor Trailers, GS Meppel, Heiwo, Hertoghs Carrosserieën, HRD, Jumbo / Groenewegen, Knapen, Kraker Trailers, Lako Wegtransportmiddelen, Nooteboom, Pacton, Van der Peet, Tracon Ecocombi, VSE en Van Zandwijk, wil zich beraden over beursdeelname in de toekomst.

De Evenementenhal was ‘not amused’ over het wegblijven van de bedrijven, maar relativeerde ook al snel.  “In werkelijkheid bestaat de groep uit 20 bedrijven, waarvan 14 trailerbouwers en 6 carrosseriebouwers. Kijkend naar de consequentie voor Carrosserie Vakdagen Hardenberg betekent dat door het wegblijven van deze initiatiefnemers 4 procent niet meer deelneemt aan de komende vakbeurs in Hardenberg. Deze bedrijven vertegenwoordigen nog geen 20 procent van de markt”, aldus de Evenenemtenhal in een reactie. Later krabbelde WebTrailer terug en besloot toch deel te nemen, ingegeven door interne organisatorische wijzigingen. Andere bedrijven riepen juist heel hard dat zij wèl aanwezig zouden zijn, zoals VB Trailerbouw. Ook opvallend: de grote trailerfabrikanten Schmitz, Krone en Kögel staan wel gewoon in Hardenberg.

Op de achtergrond schreven andere bedrijven zich gewoon in voor de Carrosserie Vakdagen. Het beursconcept blijft voor velen wel aantrekkelijk. “Dit jaar zijn er vijftig nieuwkomers in Hardenberg, dat zegt toch ook wat”, aldus beursorganisator Rik Silderhuis. In totaal zijn er nu op de Carrosserie Vakdagen Hardenberg zo’n 250 exposanten, daarbij wordt het aantal van vorig jaar benaderd. “In ieder geval is dezelfde exposantenruimte volgeboekt”, aldus Silderhuis. Ook is er natuurlijk gewoon veel nieuws in Hardenberg. Kijk maar op de volgende pagina’s.

Ook dit jaar is TTM.nl weer de mediapartner van de Carrosserie Vakdagen Hardenberg. Dat betekent allereerst dat TTM.nl de voorbeschouwing heeft gemaakt die u nu in uw hand hebt. Verder krijgt u bij het binnengaan van de beurs een eveneens door TTM.nl gemaakte beursplattegrond in de vorm van een klein boekje uitgereikt. Ten slotte maakt de redactie samen met de beursorganisatie een dagelijkse beurskrant. Ook die wordt bij binnenkomst aan u uitgereikt. Parallel daaraan verschijnt ook een dagelijkse e-mailnieuwsbrief die geheel is gewijd aan de Carrosserie Vakdagen. U kunt zich daarvoor aanmelden via de website ttm.nl

 

Openingstijden

Dinsdag                             8 april                                                  14.00 – 22.00 uur
Woensdag                         9 april                                                   14.00 – 22.00 uur
Donderdag                        10 april                                                 14.00 – 22.00 uur

 

Adres:

Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
www.evenementenhal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer