Vlamingen starten imagocampagne logistiek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vlamingen starten imagocampagne logistiek

Er bestaat een te eenzijdig beeld van de logistiek, ondanks dat logistiek een essentieel onderdeel is van het economisch proces. Om die reden starten de Vlaamse overheid en de logistieke sector vanaf vandaag, dinsdag 13 januari, een imagocampagne onder de naam ‘Zonder logistiek is ‘t paniek’.

Belgisch wegvervoerFlanders Logistics. Dat is de naam van het samenwerkingsproject van de Vlaamse overheid en de logistieke sector dat een mediacampagne heeft opgezet. De mediacampagne gaat van start met de advertentie ‘Zonder logistiek is ’t paniek’ in kranten en magazines, en wordt in februari gevolgd door een TV-spot op de nationale zenders. Tevens gaat met de start van de mediacampagne de vernieuwde website van Flanders Logistics online.De campagne wordt ook ondersteund door een samenwerking met de VDAB, die gedurende twee weken banen in de logistieke sector en gerelateerde opleidingen extra in de kijker zet.De media- en imagocampagne moet het imago van de logistiek verbeteren bij de brede bevolking, de beroepsbevolking en de jongeren. De centrale doelstelling bestaat erin om enerzijds het te beperkt, negatief en vaak oubollig beeld tegenover logistiek te doorbreken, en anderzijds de essentiële rol van logistiek in het economische proces toe te lichten.
Volgend op en parallel met de imagocampagne start in het voorjaar een gerichte actie naar 17-jarige leerlingen van het algemeen secundair onderwijs, om ze onder te dompelen in de veelzijdige wereld van de logistiek, en ze de onmisbare rol van logistiek in het economische proces toe te lichten. Bovendien zullen de leerlingen kunnen kennismaken met recente tendensen binnen de logistiek zoals retourlogistiek, postponed manufacturing, informatiemanagement, green logistics, value added logistics services, enzovoort aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden gebracht door professionals uit de sector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer