Ga naar hoofdinhoud

Van der Vlist Transportgroep breidt uit in Schelluinen

Van der Vlist Transportgroep heeft de plannen afgerond om de recent aangekochte grond op het bedrijventerrein Schelluinen-West in gebruik te nemen. Voor het einde van het jaar verhuizen verschillende business units van het zwaar transportbedrijf naar de nieuwe vestiging. De reden daarvoor is dat Van der Vlist groeit. Dat betekent meer materieel en extra personeel, waardoor de vestiging in Groot-Ammers meer ruimte nodig heeft.

Met de aankoop van de kavel op Schelluinen-West is Van der Vlist Transportgroep klaar voor de toekomst. “We hebben nu 20.000 m² grond aangekocht, maar het is de bedoeling dat we deze op termijn met nog eens twee hectare aan de westzijde uitbreiden”, zegt Anton Stam, managing director van Van der Vlist Schelluinen. Momenteel realiseert het bedrijf tijdelijke huisvestiging voor de business units Van der Vlist Speciaal- en Zwaartransport, Van der Vlist Modulair Transport en Van der Vlist Logistics. Deze onderdelen nemen naar verwachting het nieuwe terrein in de tweede helft van december in gebruik. De reparaties en het onderhoud van het materieel worden voorlopig nog in Groot-Ammers uitgevoerd. Maar de bouw van een moderne werkplaats en kantoor wordt meegenomen in de plannen voor permanente huisvesting op Schelluinen-West.

Het hoofdkantoor van Van der Vlist blijft in Groot-Ammers. Stam: “De extra ruimte op Schelluinen-West hebben we echt nodig. Groot-Ammers biedt inmiddels niet meer genoeg capaciteit. De groei die wij doormaken, betekent ook dat we nieuw personeel gaan aantrekken. Vooral chauffeurs en technische mensen hebben we op dit moment veel te bieden.”

Schelluinen-West biedt ruimte aan transport-, logistieke en distributiebedrijven. De eerste fase van de aanleg van dit bedrijventerrein is bijna afgerond. Naar verwachting start in 2018 de tweede en laatste fase. Dan beslaat het terrein in totaal 35 hectare. De kavel van Van der Vlist ligt in het middengebied. Daarbij biedt het terrein veel voordelen voor het zwaar transportbedrijf. Het ligt centraal, dichtbij Gorinchem en is direct aangesloten op het knooppunt A15/A27. Met een wagenpark van 250 trucks en opleggers is dat een pré.

Van der Vlist Transportgroep, opgericht in 1930, is een specialist op het gebied van speciaal- en zwaartransport en techniek. Het bedrijf biedt oplossingen voor alle buiten-profiel-ladingen. Met 250 trucks en opleggers wordt het vervoer van onder andere grondverzetmachines, wegenbouwmachines, landbouwmachines en ander zwaar materieel verzorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer