fbpx Ga naar hoofdinhoud

VNCW wil bouwen aan brandveilige logistiek

De bouw in de logistiek neemt toe en die bouw moet zorgvuldig gebeuren. Om hieraan tegemoet te komen gaat de branchevereniging VNCW een kennismeeting organiseren die ondernemers en managers meer kennis en inzicht moet geven over constructies, materiaalsoorten en brandveiligheid in het algemeen.

 

Er wordt de laatste jaren weer veel gebouwd in de logistiek. Het zijn met de toegenomen vraag naar logistiek vastgoed goede tijden voor investeerders, projectontwikkelaars, adviseurs, bouwbedrijven,  architecten en andere dienstverleners. Er moeten veel belangen gediend worden: die van investeerders, overheden, opdrachtgevers. En daarbij hebben ook andere partijen nog hun eigen inbreng en visie. In dat tumult van belangen, verlangen en adviezen moet de uiteindelijke opdrachtgever en gebruiker de juiste beslissingen nemen over brandveilige keuzes bij nieuwbouw en overname bestaande gebouwen. Om hieraan tegemoet te komen gaat de branchevereniging VNCW een kennismeeting organiseren die ondernemers en managers meer kennis en inzicht moet geven over constructies, materiaalsoorten en brandveiligheid in het algemeen.

Het ontwerp van een nieuwe opslag verlangt een brede kennis van brandveiligheid. Door het management van bedrijven worden ook beslissingen genomen of logistieke panden worden overgenomen. Hoewel bij het ontwerp van een nieuw gebouw of overname van een bestaand pand adviseurs betrokken worden spelen commerciële belangen van de adviseurs mee in hun adviezen. Daarnaast worden de uiteindelijke keuzes en beslissingen teruggelegd bij het management van de onderneming. Er moeten keuzes gemaakt worden over de locatie, constructies en materialen. Keuzes zoals beton of staalbouw, zijn dakluiken toegestaan of niet, is steenwol brandwerend of niet etc. Daarnaast moeten toepassingen van brandveilige oplossingen afgestemd worden op strategische beslissingen. Gaat men een gebouw voor 5 jaar neerzetten of voor de lange duur. Op het gebied van brandveilige oplossingen hebben directie en management van PGS15 / BRZO bedrijven nauwelijks tot soms geen kennis.

Binnen het project ‘Bouwen aan brandveilige logistiek’ gaat VNCW allereerst het gebrek aan kennis op het gebied van brandveiligheid in kaart brengen en vastleggen in een SWOT analyse. Onder leiding van deskundigen op het gebied van brandveiligheid zoals bouwkundig ingenieurs en leveranciers van materialen zal de meeting samengesteld worden en zal deze landelijk verzorgd worden. Deze zal open staan voor bedrijven logistiek en andere branches, maar ook overheden en andere geïnteresseerden. Na de landelijke sessies zal de kennismeeting omgezet worden in een E-learning cursus om behoud op de lange duur veilig te stellen.

Eén reactie op “VNCW wil bouwen aan brandveilige logistiek

  • Wij hebben bij Bouwen met Staal veel kennis over brandveilige staalbouw en kunnen jullie wellicht helpen met de brandveiligheidsissues, die jullie op deze wegpagina beschrijven. Eventueel kunnen we in een gesprek kijken hoe we elkaar van dienst kunnen zijn. Mvrgr, Ralph Hamerlinck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer