Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen showt lange Amarok

Volkswagen viert op haar stand uitbundig de 65e verjaardag van de Transporter. Daarom sneeuwt het debuut van de Amarok met lange wielbasis een beetje onder.
VW AmarokVolkswagen wilde maar wat graag de Amarok met dubbele cabine aanbieden, maar dat ging wegens de fiscale regels niet lukken. Nu is er dan een 310 mm verlengde Amarok, die een chassis- en cabineverlenging ondergaat bij Veth Carrosserie in Duiven. Volgens VW moest er wel flink wat worden aangepast aan de Amarok om de verlenging mogelijk te maken, onder meer werd er een ander ESP gemonteerd.

Het voordeel van dit alles is echter dat er nu een Amarok is die een dubbele cabine plus een fatsoenlijke laadbak heeft. Dat mist zijn uitwerking niet, want de enkele maanden op de markt zijnde uitvoering is nu al goed voor 70 procent van de verkopen. De zowel in 2WD als 4WD leverbare Amarok Lang is verkrijgbaar vanaf 27.200 euro, de zeer rijk uitgevoerde versie op de VW stand kost 43.175 euro.

Gedurende de vijf dagen dat de BedrijfsautoRAI plaatsvindt biedt Volkswagen Bedrijfswagens het Transporter 65 Edition pakket overigens aan voor een meerprijs van slechts 65 euro.. Voor kopers betekent dit een voordeel van bijna 6.000 euro, wanneer de Transporter 65 Edition tijdens de BedrijfsautoRAI-periode wordt besteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer