Volop nieuws bij Autec-VLT • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volop nieuws bij Autec-VLT

Ook Autec-VLT, de automotive equipment specialist uit Montfoort, komt naar Gorinchem. Met veel producten en ook met een nieuwe catalogus en actiekrant.

Mobiele hefkolom trailers 2Dankzij stabiele draadloze verbinding, industriële accu’s en verstelbaar vorkenbord zijn de mobiele hefkolommen van Autec-VLT zeer flexibel in te zetten. De mobiele hefkolommen zijn te gebruiken in sets van 4, 6 en 8 en zijn daarnaast bedienbaar per stuk en in een groep van 2. De toegepaste industriële accu’s worden opgeladen met de standaard aanwezige 230V acculader op iedere kolom. Omdat iedere kolom gelijk is, zijn de sets eenvoudig uit te breiden en kolommen uit te wisselen. Op iedere kolom is de accustatus en hefhoogte te zien.  Met de diverse leverbare accessoires zijn ook trailers op te nemen. Autec-VLT heeft hiervoor een traverse en king-pin support ontwikkeld (tevens geschikt voor moderne, lage megatrailers). Dankzij de king pin support kan het hoogteverschil in opname overbrugd worden, zodat de maximale hefhoogte van de hefkolommen benut kan worden. Het is ook mogelijk om ene hoogteverschil in de kolommen voor en achter de trailer te programmeren, wat automatisch onthouden en bewaakt wordt door de stabiele synchronisatie.

GTC-T551XLASinds enige tijd biedt Autec-VLT naast de full professional lijn ook een lijn de- en montage en balanceer machines aan tegen uiterst scherpe prijzen. Deze machines voor truck, bus, agri en industriële wielen zijn ontworpen en gefabriceerd volgens beproefde methodes en bieden klanten die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing de ideale prijs/kwaliteit verhouding. Deze de- en montage machines zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen met specificaties geschikt van standaard truckbanden tot grote grondverzet banden. Opeenvolgend zijn dit de types: GTC-T557, GTC-T551 en GTC-T560. Van de GTC-T551 is nu een nieuwe uitvoering toegevoegd aan het aanbod; de GTC-T551XLA. Deze is uitgevoerd met een automatische montagearm die hydraulisch wordt aangedreven. Hiermee is sneller en gebruiksvriendelijker te werken.

De VLT remmentestbank voor bedrijfswagens en trailers, waar tenminste 4 van de 10 APK stations mee werken, bieden hoge bedrijfszekerheid, met minimale uitval in de werkplaats. De truck remmentestbank met geïntegreerd asliftsysteem welke meer en meer de standaard wordt in de APK1 remmentest procedure. Vooral de indrukwekkende tijdsbesparing (een complete remmenstest in maximaal 7 tot 8 minuten voor een 3-assig voertuig en het bedieningsgemak richting de APK keurmeester) creëert een onderscheidend vermogen in de markt.

VLT toughpadOm te voldoen aan de wensen van de markt biedt Autec-VLT nu meerdere configuraties van de truck remmentestbanken met betrekking tot de uitlezing en bediening. Een standaard opstelling met analoge uitlezing van de remkrachten en bediening via radiografische afstandsbediening is bekend bij de APK keurmeesters. Daar kan een console met 22 inch TFT scherm en plek voor printer en toetsenbord aan toegevoegd worden.  Tevens wordt nu de nieuwe uitbreiding aangeboden waarbij de APK keurmeester gebruik kan maken van de VLT Toughpad voor bediening en uitlezing van de remmentestbank. Deze tablet is mee te nemen in de bedrijfswagen en communiceert draadloos met de remmentestbankcontroller. Zoals de naam aangeeft is deze Toughpad degelijk uitgevoerd voor gebruik in de werkplaats.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer