VIDEO - Volop primeurs bij Lamberet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Volop primeurs bij Lamberet

SRr Rail + Road

Lamberet in Lyon. Dat klinkt goed en dat is het ook. Solutrans is namelijk zo ongeveer een thuiswedstrijd voor het Franse trailermerk en Lamberet pakte de vakbeurs aan om tal van primeurs te laten zien.

Lamberet sloot mooi aan bij eigenlijk hèt thema op Solutrans 2015: gestuurde (city)trailers.

Op de grote stand was de SR2 X-City te zien: een koeltrailer voorzien van een X-Steering systeem. Volgens Lamberet is er behalve een betere manouevreerbaarheid nog meer te genieten bij de SR2 X-City. Het brandstofverbruik van de trekkende eenheid zou namelijk met maar liefst 12 procent (!) naar beneden gaan in stedelijke distributie en de banden zouden door de verminderde wrijving 4 maal langer meegaan. Mooie beloften die eerst waargemaakt moeten worden. Veel mooier is dat TTM.nl exclusief een slalomdemonstratie van de SR X-City bij kon wonen en daar onderstaand filmpje van draaide. O ja, de twee-assige SR X-City is verkrijgbaar in twee lengtes, goed voor 24 en 27 pallets.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TXv0uSJS4BU&w=592&h=333]

Multimodaliteit is natuurlijk goed, maar dan moet je trailer daar wel klaar voor zijn. Lamberet presenteerde op Solutrans de SR2 Rail-Road: een doorontwikkeling van de SR2 koeltrailer, geschikt voor huckepackvervoer. Diverse versterkingen zijn aan de opbouw en het chassis doorgevoerd zodat deze voldoen aan de UIC 596-2 norm, zodat de SR2 Rail-Road zonder problemen van de weg het spoor op kan. Lamberet liet op Solutrans ook in te willen spelen op de groei van farmavervoer. De Pharmasafe+ is speciaal hiervoor ontworpen op basis van de SR2 HD SuperDuplex en voldoet aan de GDP-eisen.

Pharma SR2 SRr Rail + Road Koel-oplossingen voor kleintransport Verkoopwagen op basis van Berlingo

Lamberet is in Nederland, waar het wordt vertegenwoordigd door Carrosserie Elenbaas uit Poortvliet, bekend vanwege de trailers. In Frankrijk is het bedrijf echter net zo, of misschien nog wel meer bekend, vanwege haar koel/vries opbouwmogelijkheden. Zo liet het bedrijf in Lyon een uitgebreide range mogelijkheden zien, met de nieuwe Frigoline opbouwen als primeur. Zo was er een nieuwe opbouw op een Renault Trafic chassis te zien, evenals een gekoelde ventwagen op basis van een Citroën Berlingo.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer