Volop subsidiekansen voor transporteurs in 2018 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volop subsidiekansen voor transporteurs in 2018

De aanschaf van een vrachtwagen of andere vervoersproducten die voorzien zijn energiezuinige techniek komen ook in 2018 weer in aanmerking voor subsidie dan wel investeringsaftrek. Zo is het budget voor de EIA is 2018 147 miljoen dollar, maar ook bij de MIA/VAMIL regeling is veel voordeel te halen.

Een grote wijziging op de Energielijst 2018 is energiebalancering. Slimme systemen brengen vraag en aanbod van duurzame energie met elkaar in balans. Door opslagcapaciteit en optimalisatie-software te combineren, kan duurzame energie tijdens pieken worden opgeslagen en later benut. Elektrische energie wordt vervolgens omgezet naar waterstof (Power to Gas) of naar warmte (Power to Heat). Duurzaam opgewekte energie kan daardoor ook lokaal worden ingezet in een slim energienetwerk.

Een andere opvallende wijziging op de Energielijst 2018 is de verruimde categorie transportmiddelen. Ook energiebesparing door de zeevaart komt nu in aanmerking. Nieuw is ook de opname van een innovatieve conserveringstechnologie waarbij op lagere temperatuur wordt gewerkt.

De complete Energielijst vindt u onderaan dit artikel als PDF.

De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën passen de Energielijst jaarlijks aan. Dat gebeurt in overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De actuele Energielijst geeft een impuls om energie te besparen en aan duurzame economische groei. De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

De Vamil biedt de mogelijkheid 75 procent van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Voor MIA en Vamil is in 2018 een budget van 139 miljoen euro beschikbaar. De complete Milieulijst met in aanmerking komende producten vindt u onderaan dit artikel in PDF-vorm.

Energielijst 2018

Milieulijst 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer