Volvo aast op overnamekandidaten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo aast op overnamekandidaten

Volvo’s hoogste baas Leif Johansson denkt verder dan de huidige crisis. Hij kijkt nu al rond welke collega’s zo verzwakt zijn dat hij ze over kan nemen. De Duitse pers noemt hem een ‘aasgier’.

leif"LeifJohansson zegt dat Volvo de afgelopen decennia altijd sterker uit crises te voorschijn is gekomen, vooral dankzij overnames. Hij noemt de overname van Renault/Mack en van de Koreaanse bouwmachineproducent Samsung. Johansson gelooft in een nieuwe consolideringsfase in de mondiale bouwmachine- en bedrijfsauto-industrie. Hij denkt verder dat Oost-Europa sneller uit de huidige crisis zal komen dan het westelijk deel van ons continent.
In de kop boven het artikel in het Duitse Handelsblatt wordt Volvo overigens “Pleitegeier” genoemd, wat zoiets betekent als een aasgier die uit is op zwakkere broeders. In het interview wordt verder niet gerept over Johanssons mislukte poging tot overname van Scania in 1999 en het daaruit voortvloeiende verlies van bijna een half miljard euro door de afwaardering van het Scania aandeel.

Bron: Handelsblatt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer