Ga naar hoofdinhoud

Volvo FH ‘Aero’ vanaf 2024 op de markt?

Volvo Trucks werkt al een paar jaar aan de aerodynamische optimalisering van haar cabine en de introductie van camera’s in plaats van spiegels. Naar verluidt komt er in 2024 een update van de Volvo FH die hem laat voldoen aan de nieuwe EU-regels voor afmetingen.

Dat vertelde Małgorzata Kulis, managing director van Volvo Trucks Polen, tijdens het evenement 4Poland, zo melden Poolse vakmedia. Er is geen officiële bevestiging van haar woorden uit Göteborg, dus moeten we even vertrouwen op haar woorden. Als Volvo haar Aero-cabine daadwerkelijk volgend jaar presenteert, is het na DAF Trucks de tweede fabrikant die gebruik zal maken van de nieuwe EU-richtlijn voor maten en gewichten.

Met een realisatie van de Aero zal Volvo een cabine hebben die waarschijnlijk grofweg dezelfde dimensies krijgt als de DAF XG-cabines, met een circa 15 cm langere neus en 30 cm langere cabine. Daarbij kan Volvo verder bouwen op al eerder gepresenteerde concepten, zoals de Efficiency Concept Truck en de Globetrotter XXL-cabine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer