Ga naar hoofdinhoud

Volvo FH Fuel&Performance voor Amerongen Kamphuis

Harbers Trucks Barneveld heeft onlangs de eerste twee Volvo FH 460 Globetrotters aan Amerongen Kamphuis geleverd. Het betreft Fuel&Performance Concept trucks die worden ingezet voor het groupagetransport door Noordwest en Midden-Europa.

Het eigen groupagenetwerk van Amerongen Kamphuis loopt door een groot deel van Noord-West en Midden-Europa. “Met een wagenparkgrootte van 100 trekkende eenheden en 125 getrokken eenheden is een goede brandstofefficiency voor ons ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan van de gemiddelde snelheid. Tijd kan namelijk van essentieel belang zijn voor onze transportopdracht, een hoge gemiddelde snelheid is daarom uitermate belangrijk”, aldus algemeen directeur Jan Kamphuis. ”De keuze voor het Volvo Fuel&Performance Concept was daarom snel gemaakt. Deze beschikt namelijk over tal van brandstofbesparende innovaties, zonder concessies te doen aan rijprestaties en snelheid.”

Om brandstof te besparen en tegelijkertijd hoge prestaties te behouden, zijn de trucks voorzien van de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met commonrail injectiesysteem en de geïntegreerde intelligente Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.

Andere factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn I-See met I-Cruise en de aerodynamische verbeteringen die zijn aangebracht. Daarnaast zijn de trucks voorzien van Dynafleet Fuel & Environment en Fuel Advice om de prestaties van de trucks en de efficiency van de chauffeurs te volgen en waar nodig te coachen.

Amerongen Kamphuis is al meer dan 75 jaar een vertrouwd gezicht binnen West-Europa. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in nationale en internationale distributie van geconditioneerde goederen. De toegevoegde waarde zit in het bundelen van verschillende zendingen via eigen op- en overslag van meerdere opdrachtgevers en deze op de juiste plaats, de juiste tijd en onder de juiste condities af te leveren, oftewel ’bringing food together’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer