fbpx Ga naar hoofdinhoud

Volvo FH LNG voor CB

Logistiek dienstverlener CB heeft begin deze week zijn eerste LNG-vrachtwagen in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo FH LNG 420.

Volgens CB heeft de Volvo op LNG een 20 procent lagere uitstoot van CO2 en bespaart hij 95 procent aan uitstoot van fijnstof, vergeleken met dieseltrucks. De trucks zijn ook aanzienlijk stiller. CB zet de LNG-vrachtwagens in voor het langeafstandsnetwerk, daarmee is een nieuwe auto bijna 24 uur op de weg en goed voor 150.000 kilometer per jaar in de Benelux.

Arjan de Jong, manager Vervoer bij CB: “De nieuwe vrachtwagen draagt flink bij aan onze totale ambities: 30 procent CO2-besparing en 70 procent fijnstofreductie in 2020. In Nederland rijden we op de lange afstanden met zes trekker-trailers, waarvan nu een op LNG. Als het bevalt, dan vervangen we ook de andere vijf wagens. In aanschaf zijn ze duurder en de chauffeur heeft een speciaal certificaat nodig. De brandstof is goedkoper en uiteindelijk verdienen we de investeringen terug.”

CB realiseert naar eigen zeggen zijn duurzaamheidsdoelstellingen in vervoer onder meer door efficiëntere routes (minder kilometers), verduurzaming van het wagenpark en samenwerking met (elektrisch) vervoerspartners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer