Ga naar hoofdinhoud

Volvo FH tridem voor Lafeber

Gebr. Lafeber Transport uit Gouda rijdt alweer een tijdje met een bijzondere Volvo FH540 door Nederland. Van Dijk Trucks Woerden heeft het weldoordachte configuratieproces van de truck begeleid. De 8×4 tridem Volvo FH12-540 Globetrotter is verfraaid met Alcoa velgen en een volledige rvs ombouw met de benodigde opbergruimte. Verder is de trekker voorzien van een Palfinger PK 92002-SH-F autolaadkraan en daarachter een 3-assige gestuurde, dubbel uitschuifbare Broshuis semi dieplader.


Directeur Bas Lafeber: “Wij zochten een compacte, wendbare trekker, waar een heel zware autolaadkraan op moest worden gemonteerd. Van Dijk Trucks Woerden kreeg van ons de ruimte en het vertrouwen om dit naar eigen inzicht zo goed mogelijk in te vullen. Vertegenwoordiger Roel Hoogendoorn heeft dit perfect opgepakt. Het was een heel plezierig traject. Met de nieuw aangeschafte combinatie kunnen we de klant nog beter van dienst zijn. De Volvo FH is zeer multifunctioneel: exceptionele ladingen, betonbielzen, maar ook graafmachines kunnen worden vervoerd, in zowel binnen- als buitenland.”

Inmiddels rijdt de Volvo al een jaar door Nederland. Door de unieke uitvoering merkte menig klant en collega de FH van Gebr. Lafeber Transport op. Voor Van Dijk Trucks was het één van de eerste keren dat zo’n specifieke configuratie werd besteld. Door de 10 tons vooras en het ingenieuze Optimized Traction van Volvo kon er door VDA Konstruktie B.V. uit Zoeterwoude een 92T kraan worden gemonteerd. Hierdoor blijft de truck zowel beladen als onbeladen binnen zijn aslastwaarden en door de gestuurde achteras is de Volvo te allen tijde optimaal wendbaar. De 1+3 opstelling van de assen heeft tevens voor meer ruimte gezorgd om onder andere de accutank en verschillende kisten op te bergen.


Gebr. Lafeber Transport is in 1937 opgericht als allround dienstverlener in het wegtransport. Het bedrijf bedient met name klanten die zich bezighouden met railinfra-projecten en serviceprojecten in staal- en machinebouw. Directeur Ton Lafeber: “De klant hoeft zich bij ons geen zorgen te maken over de logistieke afwikkeling van hun materialen en machines, die nodig zijn voor hun projecten. Want wij zijn, zoals onze slogan het zegt, ‘Een Verlengstuk van uw specialisme.’ Onze doorgaans grote klanten behoren tot de top in hun werkgebied. Waarom ze dan toch kiezen voor een kleine speler als ons, is een hele bewuste keuze: betrokkenheid vanuit ons personeel en betrouwbaarheid, dat wordt gewaardeerd. Het nakomen van gemaakte afspraken, dat is zeer belangrijk in deze branche. Wat betreft de toekomst? We willen het bedrijf de komende tijd nog verder automatiseren en moderniseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer