Ga naar hoofdinhoud

Volvo van nog geen 6 ton voor Van Happen

Van Happen Containers heeft met BAS Truck Center een Volvo Light Concept samengesteld die onder de magische grens van 6.000 kg blijft. Het betreft een Volvo FM-trekker die Van Happen Containers met een kiptrailer inzet voor het rijden van papierpulp vanuit Duitsland. Bij het specificeren van de truck is gelet op alle details om een zo laag mogelijk eigen gewicht te realiseren zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid.

De basis van de trekker, die onlangs door Volvo Trucks is geïntroduceerd als Light Concept, is een Volvo FM 4×2 met 11-liter 410 pk Euro 6 stap C-motor met commonrail-injectiesysteem. Deze is waar mogelijk voorzien van lichtgewicht componenten waaronder een lichte achteras, achterasinstallaties, lichtgewicht remschijven en koppelschotel. Voor de verdere reductie van het eigen gewicht zijn de beugels voor licht- en luchtaansluiting, luchtketels en velgen uitgevoerd in aluminium. Tot slot heeft de truck een kortere wielbasis, compacte slaapcabine en kleinere brandstoftanks. Daardoor blijft de Volvo FM-trekker enkele tientallen kilo’s beneden de magische grens van 6.000 kg. Dit is exclusief de hydraulische installatie ten behoeve van de kiptrailer.

“BAS Truck Center attendeerde ons tijdens de IAA op de mogelijkheden van het nieuwe Volvo Light Concept”, vertelt Arno van Happen, directeur van het Eindhovense bedrijf dat actief is in afvalinzameling- en verwerking en de verhuur van opslagcontainers en kantoorunits. “Het concept sluit aan bij onze wensen voor internationaal transport: samen met de lichte oplegger bedraagt het maximaal leeggewicht 12.100 kg. Het Volvo Light Concept draagt tevens bij aan ons streven naar duurzaamheid omdat we iedere kilometer minder CO2 per ton uitstoten.”

Tien jaar geleden kocht Van Happen zijn eerst Volvo-truck, een FM met haakarm die nog steeds rijdt. Het totale wagenpark van 175 voertuigen bestaat voor een derde uit Volvo FM-trucks met wisselende opbouwen, zoals kraakperssystemen, haakarm- en portaalsystemen en autolaadkranen.

Arno van Happen: “Volvo Trucks is een kwaliteitsproduct dat past binnen onze bedrijfsvoering. Met BAS Truck Center hebben we een zeer prettige samenwerking. Hun service is van een hoog niveau, iets wat in onze sector van groot belang is.”

Het fundament van het huidige bedrijf is gelegd door Marinus van Happen in 1937. Hij startte met de handel in zand en grind. Tachtig jaar en twee generaties verder is Van Happen Containers, met 340 medewerkers en 38.000 containers, een bekende naam in containerverhuur, (container)transport en afvalinzameling. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaam ondernemen. Enkele jaren geleden werd onder meer geïnvesteerd in een voor Nederland unieke sorteerinstallatie, waarmee op termijn 70% van het ingezamelde bedrijfsafval verwerkt kan worden tot nieuwe grondstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer