Volvo presenteert FH op LNG èn de Safety Truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo presenteert FH op LNG èn de Safety Truck

Op Transport Compleet laat Volvo Trucks zien wat veiligheid voor het merk betekent. Op de stand is een bijzondere Volvo Safety Truck te bewonderen en kunnen bezoekers meer leren over actieve en passieve veiligheid en al het werk dat Volvo hierin heeft verricht om de verkeersomgeving veiliger te maken. Daarnaast toont Volvo voor het eerst haar nieuwe FH LNG in Nederland. Deze levert dezelfde prestaties, rijeigenschappen en hoge efficiency als een moderne dieseltruck. De CO2-uitstoot van de nieuwe truck is echter 20-100 procent lager dan die van vergelijkbare diesel-modellen.

Op Transport Compleet toont Volvo Trucks de nieuwe Safety Truck. Volvo wil hiermee het maatschappelijke bewustzijn op het gebied van trucks in combinatie met verkeersveiligheid vergroten.

Uit eigen onderzoek van Volvo Trucks blijkt dat er meer aandacht moet komen voor het verminderen van de risico’s van kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorrijders. Ongeveer 35 procent van de personen met ernstig of fataal letsel dat is veroorzaakt door ongevallen met zware trucks betreft kwetsbare weggebruikers. Met de toenemende verstedelijking en de groei van het aantal mensen en voertuigen op de weg, bestaat het risico dat dit percentage zal stijgen tenzij serieuze actie wordt ondernomen.

Daarnaast laat het Safety Report zien dat nog veel teveel chauffeurs hun veiligheidsgordel niet gebruiken, terwijl bekend is dat de helft van de truckchauffeurs die in verkeersongevallen om het leven zijn gekomen, het overleefd zou hebben als ze hun gordel hadden omgedaan.

Op de Volvo Trucks-stand staat een Volvo FH LNG met 460 pk. In plaats van een ottomotor met bougie ontsteking, de gangbare oplossing voor voertuigen op gas, worden de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG aangedreven door motoren die gebruik maken van het diesel principe. Dit betekent dat een vervoerder die voor LNG kiest, dit kan doen zonder in te leveren op rijeigenschappen, brandstofverbruik of betrouwbaarheid. De 460 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.300 Nm; de uitvoering van 420 pk produceert 2.100 Nm.

Volvo Trucks wordt vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Nijwa Groep, MS de Vries, Harbers Trucks en Paashuis Bedrijfswagens. Volvo staat op stand 522.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer