Volvo wil meer gebruikte trucks verkopen in Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo wil meer gebruikte trucks verkopen in Europa

Volvo Trucks onderzoekt nieuwe manieren om de handel in gebruikte trucks voor de Europese markten te laten groeien. Arrow Truck Sales, het gerenommeerde handelaarsconcept uit de Verenigde Staten, wordt nu naar Europa gebracht. Gebruikte trucks van alle truckmerken worden vanaf het najaar van 2018 verhandeld vanuit een vestiging in Berlijn.

Arrow Truck Sales, Inc., een dochteronderneming van Volvo Group Holding in Noord-Amerika, is opgericht in 1950 en is uitgegroeid tot toonaangevende leverancier van gebruikte middelgrote en zware vrachtwagens in Noord-Amerika. Arrow heeft een solide reputatie opgebouwd in de Noord-Amerikaanse truckindustrie door hoogwaardige eerder gebruikte voertuigen aan klanten te leveren.
Het nieuwe bedrijf, Arrow Truck Sales GmbH, opereert afzonderlijk en onafhankelijk van Arrow Noord-Amerika en van used truck center-activiteiten van Volvo Trucks-dealers. Arrow Truck Sales GmbH start als kleinschalige entiteit met locaties buiten Berlijn, dichtbij de luchthaven, transportroutes en het Volvo Truck Center Wildau.

“Gebruikte vrachtwagens vormen een belangrijk onderdeel van het huidige bedrijfsmodel. We verwachten dat het belang zelfs nog toeneemt door de stijgende vraag naar oplossingen voor flexibel eigendom bij onze zakelijke partners”, verklaart Roger Alm, President Volvo Trucks Europe.
Andreas Gustafsson, sinds 2004 werkzaam bij Volvo, is aangesteld als Managing Director voor Arrow Truck Sales. Mikko Nevala, momenteel manager used trucks bij Volvo Trucks Finland, is benoemd tot Purchasing & Sales Director. “De marktplaats voor gebruikte vrachtwagens is tegenwoordig erg digitaal. Toch zijn online marketing en e-commerce gebieden waar we kansen zien om verder te ontwikkelen. Het is zaak om het voor de klant gemakkelijk en vertrouwd te maken om een gebruikte truck van goede kwaliteit te vinden en te kopen”, aldus Gustafsson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer