Volvo ziet gevaar aankomen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo ziet gevaar aankomen

Trucks die risicovolle verkeerssituaties automatisch zien aankomen voordat de chauffeur het ziet. Volgens truckfabrikant Volvo Trucks kan dit de komende tien jaar werkelijkheid worden. Volvo onthulde woensdag en donderdag samen met een aantal partners hoe de verkeersveiligheid in de toekomst kan worden verbeterd dankzij nieuwe oplossingen voor communicatie tussen de voertuigen en hun omgeving.

Volvo-trucks safety 1Wegwerkzaamheden na de volgende bocht, een voertuig van een hulpdienst die snel van achteren nadert, een auto die midden op de weg tot stilstand is gekomen of een ijzig stukje weg. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke ongevalsituaties die kunnen worden vermeden als trucks, auto’s, motorfietsen en de infrastructuur met elkaar kunnen communiceren.
“Met de nieuwe communicatietechnologie kan de chauffeur snel worden gewaarschuwd voor mogelijke gevaren en dus eenvoudig problemen voorkomen. Dit zet de deur open voor een compleet nieuwe generatie ongevalpreventiesystemen,” zegt Lars-Göran Löwenadler, Safety Director bij Volvo Trucks.
Volvo Trucks safety 2In het kader van het EU-project “Car 2 Car Communications Consortium” (C2C-CC) hebben voertuigfabrikanten, systeemleveranciers en onderzoekers samengewerkt aan het ontwikkelen van een systeem dat communicatie mogelijk maakt tussen voertuigen en hun omgeving. Aan het gezamenlijke project nemen negen fabrikanten van personenwagens deel. Volvo is als enige truckfabrikant aanwezig.  “Net als C2C-CC is Volvo Trucks sterk gericht op ongevalpreventie. Hierin houden we rekening met realistische en complexe verkeerssituaties. Door deel te nemen aan dit gezamenlijke project kunnen we helpen om de basis te leggen voor nog meer veiligheid, niet alleen voor de mensen die onze trucks besturen maar voor alle weggebruikers in Europa,” licht Löwenadler toe.

Volvo Trucks Safety 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer