Voortaan vergunning vanaf 0 kilogram • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Voortaan vergunning vanaf 0 kilogram

De vakbonden en werkgevers in de sector Transport en Logistiek hebben overeenstemming bereikt over een verlaging van de vergunningsgrens in het beroepsgoederenvervoer over de weg. FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie hebben samen met werkgeversorganisatie TLN een brief gestuurd aan minister Schultz Van Haegen om de door hen voorgestelde aanpassingen toe te lichten.

vergunningseisOp dit moment ligt de ondergrens voor de vergunningplicht in Nederland bij voertuigen met een laadvermogen van 500 kilogram. De sociale partners in het beroepsgoederenvervoer zijn van mening dat deze vergunningsgrens dient te worden teruggebracht naar 0 kg.

Dit betekent dat elke onderneming die op commerciële basis goederen vervoert, over een vergunning moet beschikken en aan bepaalde eisen (betrouwbaarheid, kredietwaardigheid, vakbekwaamheid) moet voldoen.

De verlaging van de ondergrens naar 0 kg draagt volgens de sociale partners in belangrijke mate bij aan het tegengaan van schijnzelfstandigheid. Bovendien geeft het hanteren van deze vergunningsgrens een enorme impuls aan de professionaliteit én de continuïteit binnen dit ‘lichte’ segment van het beroepsgoederenvervoer, dat mede door de toename van e-commerce een sterke groei kent.

 

2 reacties op “Voortaan vergunning vanaf 0 kilogram

  • Overdreven deze 0 kg grens
    HANDHAVEN VAN BESTAANDE REGELS ZOU BETER ZIJN

  • Rudy

    Tja, schijnzelfstandigheid bestrijd je hier niet mee. Heeft alleen maar tot gevolg dat vele ZZP-ers helemaal werkeloos raken. Omdat dit zelfstandigen zijn krijgt men geen WW. dus faillissement en vele bijstandsuitkeringen tot gevolg.

    Als je dan een 0 kg grens wil hanteren zorg dan ook voor een aangepaste NIWO vergunning voor klein transport koeriers tot een max. gewicht van 3500kg. Lang niet iedereen rijd met vrachtwagens en daar is de opleiding NIWO etc. nu helemaal op toegespitst. Deze opleiding haalt niet iedereen en alles wat net vrachtwagens te maken heeft zal nooit meer gebruikt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer